Vijesti

Molitva na školskoj priredbi zgrozila roditelje. U školi i županiji šute

Početak školske godine u Osnovnoj školi Strožanac obilježili su blagoslov učenika i roditelja te javna zajednička molitva u prostorijama škole.


Na priredbi održanoj za prvašiće, nakon govora dobrodošlice ravnateljice Žane Prižmić, roditeljima se obratio katolički svećenik. On je, prema njihovim navodima, dao par “mudrih” savjeta, nakon čega su uslijedili molitva i blagoslov.

Roditelji djece koji nisu vjernici ovaj čin smatraju nedopustivim u državnoj školi te su se osjećali diskriminirano. Zbog sigurnosti vlastite djece svoje iskustvo podijelili su anonimno jer smatraju kako bi ih zajednica osuđivala nakon istupa u medije.

“Nismo do sada imali ispade da se crkva miješa u obrazovne ustanove. Razumjeli bi da je stvar Božića ili Uskrsa i tada bi imali izbora želimo li sudjelovati. Ali baš prvi dan škole nametati vjeru onima koji je ne prakticiraju je za nas bilo jako ružno. Osjećao sam se kao u nekoj sekti gdje svi nešto mole, a ja sam debil”, rekao je tata te dodao:

“Dijete nam se zbunilo, nije znalo treba li se prekrstiti i moliti. Bio je u šoku. Mi ga educiramo i pričamo s njim o vjeri i želimo mu ostaviti mogućnost da sam izabere u što vjeruje kad odraste. Ne želimo da mu okolina nametne uvjerenja, pogotovo ne škola”, kaže tata koji smatra kako će se djetetu tijekom školovanja nametati katolička vjera.

Podsjetimo kako je škola u Strožancu pored Splita prije tri mjeseca u medijima postala nacionalna tema zbog nasilja. Prema nekim informacijama, učenik petog razreda prijetio je u razredu da će on biti “novi Kosta K”.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.


 

Komentari

Komentara


Izvor: index.hr | Foto: pexels.com

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close