VijestiZdravlje

Mladi se danas manje seksaju i piju nego 1991. godine

Novo istraživanje u SAD-u pokazuje da mlade generacije puno češće korise kontracepciju, da se puno manje tuku…


Američki Centar za kontrolu bolesti i prevenciju proveo je istraživanje koje je pokazalo da današnji tinejdžeri puše, piju i seksaju manje nego ikad ranije otkad se ispituju te kategorije. Najnoviji podaci odnose se na 2015. godinu, u kojoj je 41,2 posto njih izjavilo da je već imalo seksualne odnose. A da ih ima redovite seksualne odnose, odnosno barem jedan u posljednja tri mjeseca, potvrdilo je njih 30,1 posto.

Četvrt stoljeća ranije, 1991., svijet seksa upoznalo je pak već 54,1 posto tinejdžera, a više manje redovito se seksalo njih 37,9 posto. Zaključak koliko je to dobro ili loše ili uopće ne podliježe vrijednosnom sudu, ovisi o svjetonazoru. S druge strane, nesumnjivo je izvrsna vijest to da kontraceptivne metode danas koristi 15 posto više tinejdžera nego samo četiri godine ranije.

Više na express.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close