VijestiZdravlje

Mladi se danas manje seksaju i piju nego 1991. godine

Novo istraživanje u SAD-u pokazuje da mlade generacije puno češće korise kontracepciju, da se puno manje tuku…


Američki Centar za kontrolu bolesti i prevenciju proveo je istraživanje koje je pokazalo da današnji tinejdžeri puše, piju i seksaju manje nego ikad ranije otkad se ispituju te kategorije. Najnoviji podaci odnose se na 2015. godinu, u kojoj je 41,2 posto njih izjavilo da je već imalo seksualne odnose. A da ih ima redovite seksualne odnose, odnosno barem jedan u posljednja tri mjeseca, potvrdilo je njih 30,1 posto.

Četvrt stoljeća ranije, 1991., svijet seksa upoznalo je pak već 54,1 posto tinejdžera, a više manje redovito se seksalo njih 37,9 posto. Zaključak koliko je to dobro ili loše ili uopće ne podliježe vrijednosnom sudu, ovisi o svjetonazoru. S druge strane, nesumnjivo je izvrsna vijest to da kontraceptivne metode danas koristi 15 posto više tinejdžera nego samo četiri godine ranije.

Više na express.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close