VijestiZdravlje

Najčešći mitovi o stidnim dlačicama u koje žene ne bi trebale vjerovati

Kada govorimo o stidnim dlačicama i održavanju intimnog područja, ukusi su različiti. No odluke o izgledu i održavanju intimne zone često ovise i o pričama i raznim savjetima koji često nisu istiniti. Donosimo 5 najčešćih mitova o intimnim frizurama i dlačicama u koje žene ne bi trebale vjerovati


1. MIT: Stidne dlačice štite od spolno prenosivih bolesti?

Zapravo, potpuno suprotno. Intimne dlačice, posebno ako prekrivaju čitavu stidnu kost, savršeno su mjesto za razvoj bakterija.
Naime, dlačice zadržavaju određenu količinu vlage te stvaraju plodno tlo za za razmnožavanje mikroorganizama, ali i zadržavanje spolno prenosivih bolesti koje nam može prenijeti seksualni partner. Čim manje dlačica, to je intimna zona sigurnija.

2. MIT: Stidne dlačice smanjuju seksualni užitak

I dok neke žene uklanjaju intimne dlačice kako bi maksimalno osjetile dodire partnera, druge tvrde kako je njihov prirodan look odgovoran za postizanje orgazma.

No, kada ovaj fenomen gledamo sa znanstvenog stajališta, postoje podaci koji kažu kako su stidne dlačice svojevrstan ‘triger’ za muškarce.

Naime, sebacealne žlijezde smještene ispod kože proizvode bezmirisnu tvar koja, u kombinaciji s bakterijama koje se razvijaju između dlačica stvara feromone – hormone seksa, strasti i ugode koji pripadnike jačeg spola privlače poput magneta.

3. MIT: Boja stidnih dlačica jednaka je prirodnoj boji kose

Još jedan stari mit u koji vjeruju većinom muškarci. Naime, stidne dlačice uopće ne moraju biti iste, čak ni slične boje kao i kosa jer je riječ o potpuno drugačijoj strukturi vlasi.

I dok su kod nekih žena razlike u nijansi jedva primjetne, kod drugih boja može biti potpuno drugačija. No stidne dlačice mogu se usporediti s jednom vrstom dlaka na ženskom tijelu. Riječ je o obrvama koje najčešće imaju jednaku boju kao i dlake s intimnog područja.

4. MIT: Stidne dlačice rastu kao i kosa

Ovaj neobičan mit sigurno će razveseliti brojne žene. Iako, kada ih uklonimo, neželjene dlačice se uvijek vraćaju na mjesto zločina, ako ih ostavimo da prirodno rastu one neće rasti u nedogled poput kose, već će postići određenu duljinu i potom stati.

5. MIT: Žene s osjetljivom kožom bikini zone ne smiju se brijati britvicom

Iako je riječ o mitu, u ovoj tezi ima nešto istine, barem što se tiče pristupa. Naime, intimna zona već je sama po sebi područje s osjetljivom i tankom kožom koju svaka grubost može iritirati. Žene koje imaju iznimno osjetljivu kožu mogu se depilirati britvicom, ali bi se trebale maksimalno informirati i pripremiti.

Kako bi izbjegle iritacije i upale, vrlo je važno odabrati kvalitetnu pjenu ili kremu za brijanje koja je blaga za kožu, ali i britvicu. Britvica mora biti čista i oštra, a preporuka su one koje imaju tri ili više žileta.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: zadovolna.dnevnik.hr | Foto: pixabay

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close