Grad ZagrebScenaKultura

Misa na engleskom jeziku za sudionike Europskih sveučilišnih igara

Ured za pastoral migranata i turista Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s organizatorima Europskih sveučilišnih igara organizirao je svetu misu na engleskom jeziku za sudionike Europskih sveučilišnih igara i sve zainteresirane vjernike.


Misa će se slaviti u zagrebačkoj katedrali u dva termina, u nedjelju 17. i 24. srpnja u 13 sati. Predslaviti će ju povjerenik za pastoral migranata i turista, vlč. Anđelko Katanec.

Na svetoj misi će sudjelovati i mladi iz Perua, studenti hrvatskog jezika, te će uz engleski jezik, jedno misno čitanje biti na španjolskom jeziku, a prema okolnostima, molitve vjernika biti će i na drugim europskim jezicima. Premda je latinski i dalje službeni jezik crkve, engleski jezik je prihvatljiviji jer je većini razumljiv i odgovara duhu liturgijske reforme II. Vatikanskog koncila koji želi da svi sudionici misnog slavlja s razumijevanjem prate i uključe se u svetu misu.

Ako vidite ovu vijest, znate engleski, a svakako planirate u nedjelju otići na misu, uključite se i vi u svetu misu na engleskom jeziku u katedrali u 13 sati.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Arhiva

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close