Obrazovanje

Ministrica Divjak poslala poruku maturantima: Esej iz hrvatskog neće se pisati sredinom svibnja

Ministrica znanosti i obrazovanja kratkim se videom putem Facebooka obratila maturantima te je potvrdila da se esej neće pisati 16. svibnja, ali će se u to vrijeme znati kad će se državna matura održati, piše Novi list.


Ujedno je uvođenje prijemnih ispita za upis na fakultet umjesto državne mature ocjenila nemogućim.
Sad je dosta teško vidjeti koje je najbolje rješenje, međutim, treba osigurati, a to je i moja namjera i moj cilj, da ova godina završi regularno, a ne kao što neki zagovaraju da se ta godina ponavlja. Jer ako bismo nekontrolirano ukinuli državnu maturu, to bi zapravo značilo da gimnazijalci nisu završili svoje srednjoškolsko obrazovanje. Za takvo nešto potrebno je doći sa Zakonom u Sabor i promijeniti ga. Što se tiče različitih informacija o tome da bismo umjesto državne mature mogli provesti prijamne ispite na fakultetima – to neće biti moguće. Jer ako je epidemiološka situacija takva da se ne može održavati državna matura, još manje je moguće da vi putujete diljem cijele Hrvatske i na različitim fakultetima polažete prijamne ispite, poručila je ministrica maturantima.
Ujedno je dodala da sa sigurnošću može reći da esej iz Hrvatskog jezika neće biti ‪16. svibnja‬, ali će se u to vrijeme znati kad će se državna matura održati.
Bit ćemo bliže predviđenom vremenu za državnu maturu, a to je lipanj. Moj je cilj da nitko od vas ne ostane zakinut, i dalje ću odluke donositi baš na taj način da svi imate jednake prilike i vjerujte da razumijem vašu situaciju i da ćemo učiniti sve prilagodbe da vi dobijete kvalitetno obrazovanje i da ne budete zakinuti ne samo jedni u odnosu na druge, nego i u odnosu na vaše europske kolege, rekla je Divjak.
Donosi Novi list.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook/Blaženka Divjak

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close