LikaEuropa

Ministarstvo graditeljstva poduprlo 5 komunalnih projekata u Ličko-senjskoj županiji

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja donijelo je početkom svibnja odluku o financiranju projekata u ovoj godini.


Do zaključno 7. ožujka 2020., do kada je poziv bio otvoren, 397 jedinica lokalne samouprave dostavilo je svoje projektne prijedloge ukupne vrijednosti 371.637.753,12 kuna.

Za njihovu realizaciju od Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja zatraženo je sufinanciranje u ukupnom iznosu od 120.294.844,90 kuna.

. U postupku ocjenjivanja bodovani su podnositelji prijave; s obzirom na prostorno-gospodarsku određenost, odnosno stupanj razvijenosti, sukladno Odluci o razvrstavanju jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave prema stupnju razvijenosti (Narodne novine, broj 132 /17), specifična obilježja i financijsku i operativnu sposobnost, te svaki projektni prijedlog; s obzirom na proračun i isplativost, opravdanost s obzirom na ciljeve i prioritete javnog poziva i podudarnost sa strateškim dokumentima, te održivost, stupanj pripremljenosti i ukupan učinak realizacije.

Povjerenstvo je po provedenom postupku ocjenjivanja, u okviru raspoloživih sredstava, izradilo rang listu projekata te predložilo ministru projekte za sufinanciranje.

Na prijedlog Povjerenstva za sufinanciranje u 2020. godini ministar je, između ostalih, odobrio slijedeće projekte:

– Općini Plitvička Jezera 168.000 kuna za projekt uređenja groblja Paklarica

– Općini Udbina 126.000 kuna za nabavu komunalnog vozila

-Općini Perušić 152.880 kuna za LED rasvjetu

-Općini Karlobag 96.250 kuna za nabavu opreme za drobljenje kamena

-Općini Vrhovine 110.000 kuna za izgradnju javnog parkirališta s uređenim pristupom.

Popis svih odobrenih projekata pogledajte na linku.

 

Foto: Josip Durdov

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close