VijestiKarijera

Ministarstvo gospodarstva i HGSS potpisali sporazum vrijedan milijun kuna

UNAPRJEĐENJE SIGURNOSTI U PARKOVIMA

U Nacionalnom parku Plitvička jezera jučer je potpisan Sporazum o suradnji između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja i Hrvatske gorske službe spašavanja.


Sporazum su potpisali ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić i pročelnik HGSS-a Josip Granić.

Cilj Sporazuma je unaprjeđenje sigurnosti, spašavanja i zaštite ljudskih života te zaštite prirode na nepristupačnim prostorima nacionalnih parkova i parkova prirode.

Sukladno Sporazumu, HGSS će svoje znanje, iskustvo, ljudske i ostale raspoložive potencijale te opremu staviti na raspolaganje Ministarstvu i javnim ustanovama nacionalnih parkova i parkova prirode, a Ministarstvo se obvezalo pomoći aktivnosti HGSS-a osiguranjem financijskih sredstava.

„Ovaj Sporazum omogućit će još kvalitetniju suradnju naših parkova i HGSS-a, poglavito po pitanju sigurnosti posjetitelja, ali i održavanja infrastrukture“, istaknuo je ministar Ćorić.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Ministarstvo gospodarstva

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close