Politika

Milinović reagirao na izjavu Mihalineca: “Čudi me koliko daleko doseže Vaša nekorektnost”

Na redakciju portala LIKACLUB upravo je stigla reakcija župana dr. Darka Milinovića na izjavu gosp. Branimira Mihalineca, predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.


Podsjetimo, govoreći o prosvjedu prosvjetnih djelatnika u HRT-ovom Studiju 4, Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec spomenuo je da je sinoć dobio “alarmantan email iz Ličko-senjske županije” i da je“Župan Darko Milinović krenuo zastrašivati zaposlene koji su u štrajku.”.

Priopćenje župana Milinovića prenosimo u cijelosti:

Gospodine Mihalinec, da Vas podsjetim da sam izabran kao župan na neposrednim izborima i kao što Vi koristite svoja prava kao sindikalist ja sam obvezan biti župan svih građana, a poglavito onih roditelja koju izražavaju nezadovoljstvo ovakvim načinom rješavanja statusa djelatnika u obrazovnom sustavu.

Na sastanku je bilo  preko 130  ljudi, a ja sam pozvao ne samo one koje imenujem  kao župan već i predstavnike roditelja i  učitelja odnosno da Vam pojasnim kompletne Školske odbore. Vrlo jasno sam na tom sastanku rekao da podržavam nastojanja  u  poboljšanju statusa djelatnika u obrazovnom sustavu, ali također sam rekao kako roditelji u sve većem broju izražavaju nezadovoljstvo što se djeci  onemogućava ustavno pravo na obrazovanje i bila je po meni na sastanku  tolerantna i  vrlo kvalitetna rasprava.

A ova izvanredna situacija, nadam se da se u tome slažemo, zahtjeva uključivanje sviju u dijalog i nadam se da protiv dijaloga nemate ništa.

Čudi me koliko daleko doseže Vaša nekorektnost. U prilog tome govore i riječi g. Mirka Sankovića, predsjednika Sindikata hrvatskih učitelja Ličko-senjske županije  koji je aktivno učestvovao na sastanku, zagovarao štrajk te mi se zahvalio na organizaciji sastanka riječima: „Dobro je da ste nas sve ovdje okupili.“

Toliko o Vašim „istinama „ gosp. Mihalinec.  „

ŽUPAN Darko Milinović, dr. med.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: LIKACLUB/Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close