Politika

Milinović: “Neću podržati zbrinjavanje opasnog otpada u Ličko-senjskoj županiji”

Danas je župan primio građansku inicijativu Perušića i Otočca koja ga je informirala o nakani  zbrinjavanja opasnog otpada na području nekadašnje ciglane Perušić. Predočili su mu dokumentaciju iz koje proizlazi da u tom otpadu postoje toksične, kancerogene i ostale opasne tvari koje mogu, kako se navodi u elaboratu trajno uništiti slivne vode kao i prirodu. Predočili su mu i potporu Akademije znanosti i umjetnosti odnosno Ivana Gušića, predsjednika Odbora za za krš HAZU. Upoznali su župana da su do sada prikupili preko dvije tisuće potpisa inicijative koja se protivi zbrinjavanju opasnog otpada u Općini Perušić.

Župan je dao punu potporu građanskoj inicijativi te izrazio svoj nedvojben stav da i on osobno neće podržati bilo kakvo zbrinjavanje opasnog  otpada u našoj županiji koju karakteriziraju tri nacionalna parka i park prirode te ostale prirodne ljepote. Budući da je strategija naše županije razvoj turističkog, poljoprivrednog,  stočarskog te drvno-prerađivačkog sektora, a u tom smjeru ide razvoj  svih općina i gradova izraženo je mišljenje da bi takav projekt zbrinjavanja opasnog otpada na području Ličko-senjske županije u mnogome naštetilo ne samo turističkom nego i ostalim gospodarskim sektorima.  Sudionici sastanka su se zahvalili županu na potpori te najavili daljnje inicijative. Na sastanku pored župana nazočili su predstavnici inicijative Boško Stapar, Adolf Jurčić, Ivan Kolak, Vlado Dasović, Manja Kostelac Gomerčić, Marijan Vukelić, Berislav Kostelac i Goran Jurković, priopćeno je iz Ličko-senjske županije. 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josip Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close