VijestiPolitika

Mihalinec: “Župan Milinović krenuo je zastrašivati zaposlene koji su u štrajku”

Čelnik sindikata Branimir Mihalinec jutros je optužio župana Ličko-senjske županije Darka Milinovića da zastrašuje prosvjetne djelatnike koji štrajkaju.


Naime, na poziv župana Milinovića jučer se u Gospiću održao zatvoreni sastanak na kojemu je sudjelovalo oko 120 ravnatelja, predsjednika i članova Školskih odbora Osnovnih i Srednjih škola te roditelja. U izjavi za medije nakon sastanka župan Milinović uputio je apel ravnateljima i sindikalnim povjerenicima da poduzmu sve kako bi u Ličko-senjskoj županiji došlo do održavanja nastave. Tom prilikom također je istaknuo da podržava zahtjeve prosvjetnih djelatnika, ali da bi ustavom zajamčeno pravo djece na obrazovanje trebalo svima biti na prvom mjestu.

Govoreći o prosvjedu prosvjetnih djelatnika u HRT-ovom Studiju 4, Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec spomenuo je da je sinoć dobio “alarmantan email iz Ličko-senjske županije”.

“Župan Darko Milinović krenuo je zastrašivati zaposlene koji su u štrajku. Sazvao je ravnatelje, članove školskih odbora koje je županija postavila, pa i nekoliko roditelja. Potom je uslijedilo zastrašivanje svih zaposlenih koji su u štrajku, izjavio je Mihalinec i dodao da “župan nije taj koji rješava ovaj problem”.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close