Lifestyle

MIGRANTI ZAPELI U PLANINI Trudnicu i majku s djetetom spasio HGSS

Gorska služba spašavanja intervenirala je jučer kod graničnog prijelaza Strmica, javlja Dalmatinski portal


Trudnica i majka sa šestomjesečnim djetetom zapele su u planini na nepristupačnom terenu nakon prelaska granice.

Poziv je stigao od šibenske stanice iza podneva. Radilo se o migrantima. Trudnica koja ima problem s nogom i majka s djetetom od šest mjeseci. Dojava je bila da se nalaze kod Golubića u brdu iznad kod graničnog prijelaza Strmica. Ekipa iz Drniša išla je zemaljskim putem. Zbrinuli su unesrećene. S Firula smo poletjeli u 14.07. Iz zraka smo prvo podigli dijete u košari, zatim trudnicu u trol nosiljci i na kraju smo podigli i drugu ženu. Sve smo ih potom odveli u Knin na helidrom kod bolnice gdje je bila i policija. U Knin smo sletjeli u 15.18. Letjeli smo s helikopterom HRZ-a s kapetanom Prgometom i njegovom posadom, rekao je za Dalmatinski portal Srđan Vrsalović, pročelnik helikopterske službe spašavanja HGSS-a

Istaknuo je kako se radilo o vrlo zahtjevnoj operaciji spašavanja. S migranticama nisu uspjeli ništa iskomunicirati. Bile su pothlađene i u slabom stanju.

Dalmatinski portal doznaje da je šest osoba završilo u kninskoj policijskoj postaji. Četvero odraslih i dvoje djece. Utvrđuju odakle su, kako su došli u Hrvatsku.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: HGSS Split

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close