Scena

Mia Dimšić svoj prvi samostalni koncert održati će u Lisinskom

Izuzetnu čast da samostalnim koncertom uveliča 43. obljetnicu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog dobila je Mia Dimšić, talentirana vlasnica jednog od najvećih hitova 2016. godine “Život nije siv”, što je i naziv koncerta koji će Mia održati 29. prosinca u 20:30 sati u Maloj dvorani.


“Ovaj koncert za mene je najljepši mogući način obilježavanja prve godine diskografskog rada, a i prilika da ponudim ljudima uvid u to na kojem će tragu biti moj prvi samostalni album koji očekujem sljedeće godine. Ujedno je to i moj prvi samostalni koncert u Zagrebu i velika mi je čast što se održava baš u dvorani kao što je Lisinski”, izjavila je mlada glazbenica kojoj će se na pozornici pridružiti kolege Zvonimir Glibušić, Nenad Dujmić, Dario Hleb, Danijel Peršić, Ante Gelo, Domagoj Pavin, Franciska Perković i gudači orkestar. Uz “Život nije siv” publika će uživo čuti i ostale Mijine uspješnice, “Budi mi blizu” i “Slobodna” te obrade njenih omiljenih izvođača. Koncert je izvrsna najava Mijinog nadolazećeg nastupa 27. siječnja na 64. Zagrebačkom festivalu na kojem će predstaviti pjesmu “Sanjaj me”.

23-godišnja Osječanka, apsolventica Filozofskog fakulteta, jezičnog smjera (engleski i njemački) ne ističe se nametljivim imidžem, već jednostavnošću i mirom koji iz nje naprosto isijava. Od malena se njena fascinacija glazbom očitovala nastupima u kulturno umjetničkim društvima i tamburaškim sastavima, što joj je dalo čvrsti temelj za građenje samostalne glazbene karijere. Sklada, svira gitaru, tamburu i ukulele, a odrasla je na country glazbi slušajući izvođače poput Jewel i Taylor Swift koji su joj i danas uzor i inspiracija. Mia je sanjar, vječni optimist i to ni ne pokušava sakriti. Obožava Harrya Pottera, društvene mreže, cvijeće u kosi i vjeruje da je svijet lijepo mjesto za onog tko ima lijepu dušu, a neopterećenost uspjehom i slavom daje joj sjaj zvijezde koja se tek rađa.

“Ne znam odakle da krenem ni kako da napišem, a da ne zvuči bizarno, ali svemir me očito nekako stavio na svoju ‘Favorites’ listu…”, prokomentirala je Mia Dimšić nevjerojatan uspjeh pjesme “Život nije siv”, za koju je sama napisala tekst i glazbu te ju izvela na ovogodišnjem Splitskom festivalu, a koja mjesecima ne silazi s top lista svih nacionalnih radijskih postaja. Rijetke su pjesme koje osvajaju na prvo slušanje, a čini se da se u ovoj sve poklopilo – Mijin specifičan, topao vokal, originalan i pozitivan tekst, milozvučna melodija u kojoj dominira egzotičan zvuk ukulelea i najvažnije, Mijina razoružavajuća pozitivna energija. Pjesma slavi život i poručuje da su pozitivne misli i otvoreni pogled na svijet jedini ispravan put, a čak je i naša sportska heroina Janica Kostelić objavila spot na svojem Twitter profilu ističući da ga je “pogledala barem 1000 puta”.

“U posljednje vrijeme život mi je stvarno sve samo ne siv. Kad sam napisala tu pjesmu, nisam baš bila zadovoljna svim detaljima svog života. Nisam bila sigurna u svaki svoj izbor i pogađali su me komentari ljudi oko mene. Što je zapravo bilo najbolje što mi se moglo dogoditi jer je iz toga proizašla inspiracija za pjesmu koja mi je preokrenula život. Tako da, ako me ona ičemu naučila, to je da smo u svakom trenutku u životu točno tamo gdje trebamo biti, čak i ako nam se čini da smo na krivom putu. Sigurno postoji razlog, i to jako specifičan, zašto smo tamo baš tada i ne mogu se ne smiješiti kad samo pomislim kuda nas to sve može dalje odvesti. Život je prekrasna igra u kojoj pravila stvaramo sami.”

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close