Meteoalarm uključen za cijelu zemlju: Hrvatsku čeka vrhunac toplinskog vala

Tena Brnad

Hrvatsku čeka vrhunac toplinskog vala. Meteoalarm je uključen za cijelu zemlju, a ponedjeljak je gotovo pola Hrvatske u ‘crvenom’ što označava veliku opasnost toplinskog vala, izrazito opasno vrijeme, piše 24sata.hr


Državni hidrometeorološki centar objavio je da će u nedjelju diljem Hrvatske biti i do 37 stupnjeva, a u ponedjeljak, kad se očekuje vrhunac toplinskog vala, do 39.

U unutrašnjosti Dalmacije moglo bi biti i do 40 stupnjeva, izvijestio je HRT, pa bi mogli pasti rekordi mjerenja za kolovoz.

DHMZ je za Knin u ponedjeljak i utorak označio crveni alarm upozorenja na toplinski val. Isto je upozorenje za Rijeku, Split i Dubrovnik za ponedjeljak.

Kad stiže malo svježine?

Do utorka će biti sunčano, a tijekom utorka nestabilnije, u noći na srijedu kiša i grmljavina. Od utorka poslijepodne u većini Hrvatske bi toplinski val trebao popuštati, a kiša donosi i niže temperature.

Hrvatska sutra

Sunčano i u većini krajeva vrlo vruće. Vjetar u unutrašnjosti slab, na istoku i umjeren jugoistočni, a na Jadranu sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, na Jadranu od 23 do 27, a najviša dnevna između 34 i 39 °C.

  • zeleno – nema upozorenja
  • žuto – potencijalno opasno vrijeme
  • narančasto – opasno vrijeme
  • crveno – izuzetno opasno vrijeme

Foto: Pixabay

Komentari

X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u