Grad ZagrebZdravlje

Međunarodni tjedan Hellen Keller – šetnja središtem Zagreba

U povodu godišnjice rođenja gluhoslijepe američke književnice Helen Keller širom svijeta se u sklopu Međunarodnog tjedna Helen Keller – posljednjeg tjedna u lipnju, skreće pozornost na gluhosljepoću, gluhoslijepe osobe i način njihova života.


U Zagrebu će se taj dan, između ostalog, obilježiti i Šetnjom Helen Keller – šetnjom središtem Zagreba, a povorka kreće danas, 28. lipnja, u 18,00 sati, ispred Glazbenog paviljona na Trgu Nikole Šubića Zrinskog. Sudionike povorke pozdravit će gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Obilježavanjem godišnjice rođenja Helen Keller pokazuje se kako je, usprkos oštećenjima i ograničenjima moguće pronaći snagu i upornost za ostvarivanje vlastitih potencijala i participiranje u životu zajednice, a ujedno se šalje i pozitivna poruka kao bi se motiviralo više od 1.400 gluhoslijepih osoba diljem Hrvatske.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: zagreb.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close