VijestiSportTurizam

MEĐUNARODNI POLUMARATON: Dubrovnik nudi “Više od utrke”!

Dubrovački polumaraton jedina je utrka u Hrvatskoj s 5 zvjezdica za kvalitetu i sigurnost koje dodjeljuje krovna europska atletska udruga

Uoči njegovog drugog izdanja, za Dubrovački polumaraton stižu sjajne vijesti – službeno je proglašen jednom od najkvalitetnijih i najbolje organiziranih hrvatskih utrka.

Nakon iznimno uspješne prošlogodišnje utrke, koja je okupila trkače iz čak 34 zemlje i s 5 kontinenata, krovna europska atletska udruga “European Athletics”, zadužena za postavljanje standarda sigurnosti i kvalitete cestovnih utrka, dodijelila je Dubrovačkom polumaratonu maksimalnih 5 zvjezdica. Jedina je to utrka u Hrvatskoj s ovim vrijednim priznanjem.

Organizatori, na čelu s Dubrovačkim savezom športova, i ove godine obećavaju “više od utrke” te ponovno pozivaju sve trkače da prvomajski vikend provedu u Dubrovniku.

 “Projekt koji smo započeli pod imenom Dubrovački polumaraton prerastao je u punokrvno dvodnevno događanje Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik koje objedinjuje više različitih utrka i popratnih sadržaja. Rezultat je to višegodišnje suradnje gradova prijatelja – kalifornijskoga Montereya i Dubrovnika, izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona i tajnik Dubrovačkog saveza športova.

Osim za Dubrovački polumaraton, koji je ujedno i “Pojedinačno prvenstvo Hrvatske” u toj disciplini, otvorene su prijave i za ekskluzivnu “Utrku dubrovačkim zidinama” te humanitarnu utrka građana “5K”, čiji se prihod odvaja za liječenje mlade Dubrovčanke Karle Sentić.

dumotion - halfmarathon

Događaj će upotpuniti i kratke dječje utrke Stradunom te sportsko-turistički sajam “Du Motion Expo”. Svim prijavljenim trkačima organizatori su osigurali i besplatan posjet Lokrumu, ulazak na Dubrovačke zidine i u gradske muzeje te besplatni javni prijevoz.

Jedinstvena je to prilika za trčanje ”Kraljevim Grudobranom” iz globalno popularne serije “Igra prijestolja” ili pak lokacijama snimanja novog nastavka serijala “Star Wars”. Zaokružite stoga već sada u vašem kalendaru 30. travnja i 1. svibnja 2016.! Više informacija potražite na službenoj web stranici.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close