VijestiScena

Međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae po 13. put u Sisku

Već 13. međunarodni orguljaški festival Ars organi Sisciae održava se pod pokroviteljstvom predsjednice RH, ministrice kulture, župana Sisačko-moslavačke županije i petrinjskog gradonačelnika, od 4. do 12. svibnja 2019. godine. Cilj festivala je promocija hrvatske vrijedne orguljaške baštine.


Festival će koncertom u subotu 4. svibnja otvoriti sopranistica Valentina Fijačko Kobić i Alen Kopunović Legetin na novopostavljenim najvećim orguljama Sisačke biskupije u crkvi Sv. Ivana Nepomuka u Glini, u 20 sati. Festivalski programi održat će se i u Sisačkoj katedrali i crkvi Svete Marije kraljice Mira, u Petrinji, Selima, Martinskoj Vesi, Voloderu i Ivanić-Gradu, gdje će se 12. svibnja održati zatvaranje festivala.
Uz bogati izbor cijenjenih domaćih glazbenika, na festivalu će gostovati i gosti iz Slovenije i Austrije.

Za festivalsku publiku organiziran je i slobodan prijevoz na otvorenje festivala u Glinu, autobusom iz Zagreba (polazak 4.5. u 18 sati ispred KD Lisinski) i Siska (u 19 sati ispred Glazbene škole).

Detaljni program festivala pronađite na službenim stranicama festivala.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: Unsplash

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close