VijestiTech

MB Frigo u Njemačkoj predstavlja novu liniju proizvoda

I ove će godine hrvatski proizvođač rashladne opreme MB Frigo nastupiti na najvećem međunarodnom sajmu rashladne i klimatizacijske tehnike Chillventa u Nürnbergu (Njemačka). Sajam se održava od 16. do 18. listopada ove godine, a MB Frigo predstavlja novu liniju proizvoda (CO2 linija) koji primjenjuju prirodnu tvar ugljični dioksid (CO2) bez štetnog utjecaja na okoliš.


Sajam je prepoznat kao izrazito važan događaj koji na jednom mjestu okuplja stručnjake za rashladnu i klimatizacijsku tehniku iz čitavog svijeta. Predviđa se da će nastupiti oko 900 izlagača iz 110 zemalja, a očekuje se i preko 300 tisuća posjetitelja.

MB Frigo ove će godine predstaviti novu liniju proizvoda, takozvanu CO2 liniju, a premijerno će izložiti kondenzacijsku jedinicu koja je namjenjena za komercijalno hlađenje u komorama i vitrinama te multikompresorsku jedinicu namjenju za komercijalno i industrijsko hlađenje. Navedeni proizvodi razvijeni su i proizvedeni unutar MB Frigo Grupe te su rezultat zajedničke suradnje proizvodnje i Odjela za istraživanje i razvoj. Uz novu liniju, tvrtka će predstaviti i rashladne komore.

Ove godine sajam je od posebnog značaja jer se europsko tržište rashladne tehnike drastično mijenja zbog Uredbe o fluoriranim stakleničkim plinovima, odnosno F-Gas regulativi koja je stupila na snagu 1. siječnja 2015. godine. Glavna zadaća navedene regulative je smanjiti potrošnju  i upotrenu radnih tvari koje imaju štetan utjecaj na globalne klimatske promjene. MB Frigo jednan je od rijetkih proizvođača rashladne opreme u Europi koji proizvodi rashladne uređaje koji ne štete okolišu.

Velike i oštre sankcije F-Gas regulative očekuju se već 2020. godine, a imat će utjecaj na velik broj inustrija u cijeloj Europi koji na bilo koji način dolaze u doticaj s rashladnom opremom. Tako će regulativu najviše osjetiti sudionici u prehrambenom lancu, a to su proizvođači hrane, logistika, transport, distribucija, maloprodaja i skladištenje hrane.

Tvrtka MB Frigo članica je MB Frigo Grupe koja predstavlja lidera na tržištu rashladne i klimatizacijske opreme u Hrvatskoj i regiji. S time u skladu razvijaju svoj asortiman proizvoda i znanje prema nadolazećim svjetskim trendovima kako bi unaprijedili kvalitetu poslovanja svakog korisnika svojih proizvoda.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: MB Frigo

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close