KontinentVijestiTurizam

Masovni turizam neće se više vraćati, najviše će rasti kontinentalni

Bolji uvjeti za elitni turizam ključni za 66% ispitanih turističkih djelatnika, za 62% važniji broj gostiju.


Ipsosovo istraživanje provedeno za Mastercardov projekt Uplift pokazalo je da 86% predstavnika tvrtki iz područja turizma i ugostiteljstva prihod po gostu i razvoj kontinentalnog turizma smatraju najvažnijim aspektom za razvoj i održivost turizma u Hrvatskoj.

Odmah zatim po važnosti su dužina turističke sezone, gastroponuda te ponuda drugih zabavnih sadržaja poput koncerata, festivala i raznih događanja.

Da bi bolji uvjeti za elitni turizam mogli značiti i bolju turističku sliku smatra 66% ispitanih, dok 62% smatra da su za razvoj i održivost turizma važni broj gostiju i broj noćenja. Zanimljivo je da svega 28% ispitanika vjeruje da masovni turizam u Hrvatskoj može donijeti poboljšanje turističkih rezultata.

Najlošije ocijenjeni segmenti uspješnosti su dužina turističke sezone i razvoj kontinentalnog turizma što su ujedno i dva segmenta za koje turistički djelatnici vjeruju da imaju najveći potencijal za razvoj. Na razvoj turizma u narednih pet godina gleda se optimistički, a najveći se napredak predviđa razvoju kontinentalnog turizma.

Zanimljivo, što se tiče ponude dodatnog sadržaja (koncerti, festivali, događanja) 45% ispitanih misli da će biti bolja nego sada, a čak njih 48% vjeruje da će biti podjednaka trenutačnoj, odnosno da neće biti značajnijih razlika.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

 

Izvor: poslovni.hr | Foto: pexels.com

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close