Turizam

Mali ruski bonton

Većina vodiča dati će vam informaciju o tome što biste obavezno trebali vidjeti i u učiniti kada posjetite neku destinaciju. No mi ćemo se usredotočiti na onu drugu stranu, što ne biste trebali raditi na određenom mjestu. Po nama, puno bolji savjeti od onoga što trebate vidjeti. Ovo je naš izbor za Rusiju.


Rukovati se u rukavicama
Rukovanje s rukavicama na rukama u Rusiji se smatra izrazito nepristojnim. Stoga uvijek skinite rukavice prije rukovanja bez obzira na to koliko hladno bilo.

Posljednja majica
To je doslovni prijevod Ruske izreke koja govori o tome da nikada ne smijete biti posljednji koji će primiti nešto, nego uvijek morate uzvratiti nečime. Rusi su darežljivi bez obzira na to koliko malo ili puno imali. Imajte to na umu.

Šaliti se o obitelji
Dok su šale o političarima, spolu, rasi, religiji i seksualnoj orijentaciji u Rusiji potpuno dobrodošle, vicevi na račun obitelji smatraju se uvredljivima. Stoga, ne spominjite ničiju sestru ako ne želite iskusiti hladne zime Sibira.

Ne poštivanje starijih
Ako se vozite javnim prijevozom i vidite da starija osoba stoji dok vi sjedite, kao znak poštovanja morate ustati i prepustiti joj svoje mjesto. Potpisujemo!

Podijeliti račun
U Rusiji je običaj da onaj tko zove na večeru mora platiti račun. Stoga neka vam nije palo na pamet podijeliti račun za večeru ako ste zvali prijatelje vani. Naravno, osim ako ih se tim činom ne želite riješiti iz života.

Pokloniti prazan novčanik
Rusi vjeruju da donosi nesreću ako nekome poklonite prazan novčanik. Stoga imajte na umu, ako kojem Rusu poklanjate novčanik ili torbicu, da stavite nešto sitno unutra za sreću.

Smijanje bez razloga
Rusi čuvaju svoj osmijeh za prijatelje i obitelj. Smijanje nasumičnim osobama može se smatrati uvredljivim, posebice u javnom prijevozu. Nikad ne znate kako će se protumačiti vaš osmijeh, pa se bolje ne šaliti.

Odbiti votku
Istina je da Rusi mogu puno popiti, ali nisu zato svi alkoholičari. Većina njih drži bocu votke u kući samo za potrebe slavlja. Ako vas ponude s malo kratkoga, nikako nemojte odbiti jer je to znak dobrodošlice – pa da ne biste uvrijedili domaćina… Ali i stanite na vrijeme, jer hoće zavarati ta votka…


 

Tekst: punkufer.dnevnik.hr

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close