Turizam

Magične adventske destinacije koje morate posjetiti

Miris kuhanog vina, tisuće svjetala i muzika lokalnih bendova prvo je što ćete osjetiti i primijetiti u Rothenburgu. Grad izgleda kao da je došao iz nekakve zimske bajke, pa nije ni čudo da u adventsko vrijeme pola Bavarske dolazi ovamo…


Advent je pred vratima, pa je ovo dobra prilika da vam predstavimo 10 veličanstvenih gradova koji su i inače lijepi, ali u vrijeme adventa postaju naročito magični. Naravno, među njima se našao i naš Zagreb, koji je prošle godine, uostalom, proglašen i najljepšom europskom adventskom destinacijom. Rekli bismo potpuno zasluženo, a prema najavama, adventsko će doba ove godine biti još veće i raskošnije, pa se ne bismo čudili da glavni grad Lijepe naše ponovno bude TOP adventska destinacija.

No, ostavimo na trenutak Zagreb i pogledajmo u kojim se to još gradovima dobre stare Europe isplati biti u ovo predbožićno doba…

Strasbourg

Najstariji božićni sajam u Europi, Christkindelsmarik prvi put se održao upravo u ovom francuskom gradu davne 1570. Ove godine počinje 25. studenog, a na 12 lokacija diljem grada bit će postavljeno više od 300 raznih štandova. Božićni duh itekako se osjeti u Strasbourgu, tako da ćete u vrijeme adventa uživati u raznim koncertima i kulturnim događajima. Grad je zadržao i starinski štih, pa vam se dolazak ovdje može učiniti i kao put kroz vrijeme.

Aachen

Svake godine prije Božića, trgovi i ulice oko ahenske katedrale i vijećnice nalikuju na festival svjetla, mirisa i okusa. Naime, apsolutno sve je okićeno, na ulicama se jede i pije, a božićni sajam, kao i cijeli grad, oduševljava sve, od 7 do 77. Sajam počinje 18. ovog mjeseca, a o njegovoj popularnosti dovoljno govori činjenica da na njega dolaze ljudi iz svih krajeva Njemačke.

Više na punkufer.dnevnik.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: ft.com

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close