Ličko-senjska županijaKućni ljubimci

Lovinac: Kujicu ostavio bez hrane i vode, okotila je štence i svi su uginuli

Mučna priča zanemarivanja i zlostavljanja kućnih ljubimaca, koji su nažalost završili smrću kujice u tipu Staforda i njenih štenaca, dolazi iz Like, točnije iz općine Lovinac nedaleko od Gospića, navodi 24 sata.


Vlasnik je, prema riječima susjeda, dvadesetak dana ostavio kujicu bez hrane i vode zatočenu u kući. Kako nevolja nikad ne dolazi sama, u međuvremenu kujica je okotila nekoliko štenadi koji su uginuli skupa s njom.

Susjedi su danima čuli zavijanje i lajanje. Kad je prije nekoliko dana nastao muk, mislili su da je susjed došao po nju, ali u utorak navečer osjetili su jak smrad koji je dopirao iz kuće u kojoj je kujica živjela.

Sinoć je smrad bio toliko jak da nismo mogli sjediti na terasi, zatim je tata otišao provjeriti što to smrdi pa je zamjetio da miris dolazi iz susjedove kuće. Kad je pogledao kroz prozor, imao je i što za vidjeti. Mrtva kujica zajedno sa svojim štencima ležala je u hrpi smeća, vjerojatno je umrla od žeđi i gladi. Bio je to jedan mučan prizor”, ispričala je susjeda za 24 sata.

Kaže da je susjed i ranije zanemarivao i tukao kujicu te da je ona zbog toga stalno bježala od njega, no svaki put kada bi ju našao, istukao bi ju i zatočio u kuću.

A znate, susjed stalno pije. Često zna izbivati iz kuće po cijele dane ali se vrati navečer, barem prespavati. Zato smo mislili i sada da je dolazio u večernjim satima i hranio ju… No poslije smo shvatili da ga nije bilo barem dvadesetak dana i da je za to vrijeme pas bio zatočen u kući bez hrane i vode. Ali jučer kasno navečer smo vidjeli vlasnika, na brzinu je pokupio neke stvari i opet otišao, a kujicu nije ni primijetio ili nije htio primijetiti”, započela je susjeda.

24 sata su kontaktirali smo i PU Ličko-senjsku koja im je potvrdila da su zaprimili dojavu. Na pitanje hoće li podnijeti prijavu protiv vlasnika, rekli su da će to ovisiti o komunalnom redaru koji će obaviti izvid kao i razgovore s vlasnikom i susjedima. Komunalni redar je za 24 sata pak rekao da je obavio izvid te napisao izvještaj i obavijestio policiju.

“Nakon što sam dobio dojavu od policije, izašao sam na teren jutros i vidio o čemu se radi. Nakon obavljenog izvida, obavijestio sam policiju i veterinarsku inspekciju. Unutra nismo mogli ući jer je kuća bila zaključana, mogu samo potvrditi da je kujica mrtva već neko vrijeme jer je već u poluraspadnutom stanju i zbog toga se širi neugodan miris”, rekao je.

Pas će ondje morati ostati sve dok se vlasnik ne pronađe jer nitko nema ovlasti provaliti u kuću, a taj posao treba odraditi policija. Susjedi će i dalje morati trpjeti užasan smrad koji dopire iz kuće, znajući koji se užas tamo dogodio.

“Policija mora prvo pronaći vlasnika kako bi mogli dalje postupati. Također, ovo je prva dojava da smo primili zbog dotičnog gospodina, nije nam poznat od ranije”, kazao je komunalni redar.

Iz udruge AnimalLika strogo su osudili takvo ponašanje pojedinaca, ali su za 24 sata rekli da je zanemarivanje i zlostavljanje životinja u Ličko-senjskoj županiji prečest slučaj te da za svoje postupke rijetko tko bude kažnjen, jer – ljude jednostavno nije briga.

Napušteni, gladni i neodržavani, nerijetko i pretučeni psi, česta su slika u Lici, a sustav je zakazao. Socijalni problemi i unutarnji gnjev izvlače najgore iz ljudi, a briga o životinjama smatra se pretjeranom. Situacija je eskalirala u posljednjih godinu dana i zatečeni smo brojem pasa u jako lošem stanju, kao i stavovima ljudi koji su počinili takva monstruozna djela”, ogorčeno su rekli iz udruge.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: pexels

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close