VijestiSportLifestyleScena

Lost Theory Festival traje! GRAČAC kao centar suživota prirode i stranaca

Lost Theory festival (22. – 28. srpanj 2014.) održava se u Deringaju, malom selu nedaleko Gračaca u srcu Like. Organiziran od strane mladih individualaca iz Belgije i Hrvatske, ovaj glazbeno-umjetnički festival svake godine okuplja oko 5000 posjetitelja iz cijeloga svijeta.

13773859215_25fbe7cbf3_z
Kroz 7 dana festivala glazbeni program odvija se na 4 pozornice; Psy stage, Groove secret chamber stage, Ambient garden i Dub forest, a na njima će nastupiti preko 100 izvođača.
Osim glazbenog programa, festival posjetiteljima nudi edukacijske i zabavne sadržaje. Ove godine, u suradnji sa Recikliranim imanjem Vukomerić održava se dvotjedni tečaj permakulture na kojem polaznici mogu naučiti oblikovati i održavati poljoprivredni eko sustav. Tečaj se održava od 7. do 20. srpnja na festivalskom prostoru a po završetku tečaja polaznici dobivaju internacionalno priznati certifikat.

13773880673_c0cd865fb8_z
Dodatni festivalski sadržaji:
Culture dome – u sklopu festivalske “kupole kulture” posjetiteljima se nude dodatni sadržaji:
– Predavanja i radionice (neke teme od prošle godine: Orgoniti – uređaji i energija, Porijeklo virusa i
evolucija, Misterij bosanskih piramida, Prirodni porođaj, Herbalna medicina)
– Fizičke aktivnosti – Smijeh yoga, Tai-chi, masaže…
– Kino ekranizacije – svake večeri od 22:00 do 06:00, ove godine je ostvarena suradnja sa jedinim svjetskim festivalom psihodeličnog filma – Tripoteca
– Izložbe umjetnika koji istražjuju psihodelična stanja uma
Growing village – posebni dio festivala za djecu od 2 – 14 godina sa cjelodnevnim programom radionica pod stručnim vodstvom odgajatelja. Za obitelji s djecom tu je i obiteljski kamp koji se nalazi dalje od pozornica.
Shopping street – “ulica” sa dućanima i restoranima gdje svaki posjetitelj može pronaći nešto za sebe.
Festival također nudi i jednodnevne izlete na obližnje turističke destinacije: Plitvička jezera, kanjon Zrmanje, Memorijalni centar Nikole Tesle, Cerovačke pećine, bungee jumping sa Masleničkog mosta…

Tekst napisala: UL

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close