KolumneSvemu unatočPolitika

Londonski masakr i rulja s Balkana

Medijski linč nad hrvatskim konzervativizmom je na vrhuncu. U smišljenim, dobro usklađenim natpisima na portalima, u tiskovinama i televizijskim i radijskim emisijama svaki pokušaj konzervativnog promišljanja stavlja se u kontekst nazadnjaštva i primitivizma. Konzervativne snage želi se demonizirati i obezvrijediti, a hrvatsko društvo prestrašiti idejama koje promiču kršćanske vrijednosti. Da, kršćanske, one na kojima počiva europska civilizacija i bez kojih bi Europa kakvu poznajemo iščeznula i umrla. Ti strašni konzervativci, koji, zamislite, žele zaštititi život od začeća do prirodne smrti, koji se zalažu za pravedniji izborni sustav i za društvo koje će poštivati identitet jednoga naroda, koji se bore protiv rodne ideologije i sve većeg upletanja države u pravo roditelja na odgoj svoje djece, postaju tako neka strašila društva, poistovjećuje ih se sa srednjovjekovnim inkvizitorima i zatiračima bolje budućnosti. Apage satanas!

Stvara se negativno ozračje oko svega što se smatra tradicionalnim, ovih su dana pošteđene jedino jagode. Nastoji se marginalizirati ono što je duh i duša hrvatskoga bića, pod svaku cijenu otrgnuti narod iz utočišta kršćanske vjere i gurnuti u zaborav sve ono zbog čega smo to što jesmo. Previše je takvima vjerskoga programa na javnoj televiziji, bilo na Uskrs ili na Veliku Gospu, jer smo, je li, sekularna država. Treba naravno ukinuti i vjeronauk u školama jer učimo samo znanstveno dokazive činjenice. Jedna od njih je i stvaranje svijeta iz ničega u nešto, bez ičega i ikoga, odjednom, ničim izazvano, posve slučajno. I znanstveno dokazano, jasno.

Deseci tisuća tih nazadnjaka kročili su jučer zagrebačkim, splitskim i riječkim ulicama, s pjesmom i molitvom na usnama. Slavili su život i borili se za život, bili su glas onih koje ne možemo čuti. Život možda i počinje začećem, ali završava kad mi to želimo, poruka je onih koji su priječili put. Bio je to hod za slobodu, ali slobodu onih koji se sami za nju ne mogu izboriti.

Na javnim televizijama o tome nije bilo previše riječi. Opet su se posve smušeno bavili brojkama koje im baš i ne idu i, naravno, onima koji su u noćnoj akciji, baš poput sinova i kćeriju tame, iznosili neku svoju istinu. Previše je opet ljudi čekalo tramvaje. U subotu je ipak bilo važnije pratiti cjelodnevni teror iz Londona, masovnu histeriju i kič, jer, naime, tamošnji konzervativci su ipak puno bolji od nas, pećinske rulje s Balkana.

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close