Turizam

Ljubitelji Winnetoua na velebitskim Tulovim gredama

Dvjestotinjak ljubitelja Winnetoua  stiže u Starigrad-Paklenicu, gdje će se zadržati sedam dana, kako bi obilježili obljetnicu dvaju filmova i godišnjicu smrti Pierra Bricea priopćio je organizator.


Ljubitelji Karla Maya i filmova o Winnetouu obilježit će pedesetu obljetnicu dvaju filmova iz serijala “Winnetou und Apanatschi” i “Winnetou und sein Freund Old Firehand”, te prvu godišnjicu smrti Pierra Bricea, francuskog glumca koji je utjelovio lik Winnetoua i stekao kultni status, kaže se u priopćenju.

Na velebitskim Tulovim gredama, jednoj od najatraktivnijih filmskih lokacija, 6. lipnja će se održati prigodan program. Kako bi obilježila godišnjicu Briceove smrti, susretu će nazočiti Pierrova supruga Hella Brice, kao i skladatelj glazbe za filmove o Winnetouu Martin Boetcher, kojem će to biti prvi dolazak u Hrvatsku.

Glumci Uschi Glass i Marinko Ćosić također će prvi put sudjelovati na događaju na kojem se mogu posjetiti brojna mjesta snimanja poput NP-a Paklenica, Prezida i Tulovih greda na Velebitu, Raštevića i Obrovca, Crvene luke i Draga, najavljuju organizatori.

Sudionici će biti upoznati i s ostalim znamenitostima regije, pa će tako moći posjetiti NP Kornate i grad Zadar te zadarsko zaleđe. Zabavni dio programa country glazbe održat će se u utorak, 7. lipnja, na Trgu Marasovići u Starigradu-Paklenici.

Manifestaciju će pratiti grupa od petnaestak predstavnika medija iz Njemačke, Austrije i Švicarske, a već devetu godinu za redom događaj organiziraju Turistička zajednica općine Starigrad i Bluesun hotela Alan.Čuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Izvor: vecernji.hr | Foto: winnetou hrvatska facebook

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close