Vijesti

Ovo ljeto družite se sa tjesteninom na 5 načina

O

Uz vijest da toliko omražena tjestenina nije krivac za višak kilograma, već da nam može pomoći u održavanju vitke linije, ljetni odmor idealan je za to da češće pripremamo ukusna, a brzo gotova jela i ne mučimo se uz vrućinu štednjaka


Prije nego što odlučite u kojim ćete laganim i ukusnim receptima s tjesteninom uživati nije zgorega znati kako skuhati i pripremiti ukusne špagete ili penne da ne budu gumasti ili ljepljivi. Ljubiteljice tjestenine Maureen B. Fant i Oretta Zanini De Vita za Yahoo Food otkrile su nekoliko osnovnih pravila za to da ona bude spravljena kako treba. Za početak na pola kilograma tjestenine dovoljne su dvije žlice soli u četiri do maksimalno pet litara vode. Nadalje, nije svaka tjestenina jednake kvalitete pa treba malo eksperimentirati kako biste pronašli onu koja je vama najbolja i najukusnija.

Kako je ona jedan od glavnih izvora ugljikohidrata, zadnjih godina je na lošem glasu kod svih onih koji provode eliminacijske dijete, ali znanstvenici su došli do novih saznanja koja će oduševiti sve gurmane. Istraživanje mediteranskog neurološkog instituta Neuromed I.R.C.C.S. pokazalo je da je konzumiranje tjestenine zapravo povezano s nižim indeksom tjelesne mase (BMI). Voditeljica tog istraživanja, objavljenog u časopisu Nutrition and Diabetes, Licia Iacoviello s instituta Neuromed, kaže da ljudi danas sve češće izbjegavaju tjesteninu smatrajući je nezdravom te je u potpunosti izbacuju sa svojih jelovnika.

Pročitajte više na tportal.hr

 

Foto: thesecondpancake.typepad

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.


Oznake
Back to top button
Close