Lifestyle

Ljetni program Hrvatske škole Outward Bound

Uskoro počinju tri nove Outward Bound ljetne pustolovine – avanture koje se pamte i iskustveni doživljaji čije se posljedice osjećaju doživotno!


Drugačija škola i nezaboravno ljeto!

Grupa mladih ljudi provesti će nezaboravno ljeto u prirodnom, zdravom i kvalitetnom okruženju, otkrivajući svoje prave sposobnosti, učeći o osobnoj odgovornosti i timskom radu te pritom stjecati nova prijateljstva i vrijedne uspomene. Radom u grupi, osvijestiti će važnost tolerancije prema drugima i različitima.

Nakon razvijanja timskog duha, krećemo na višednevnu planinarsku ekspediciju i osvajanje jednog od obližnjih vrhova uz snalaženje pomoću kompasa i karte i otkrivanje prirodnih ljepota.

Tijekom programa prolaziti ćemo kroz razne sociodinamičke aktivnosti te vježbe za bolju komunikaciju, a kruna programa biti će višednevna ekspedicija kroz prirodu, ispunjena orijentacijom, postavljanjem i raspremanjem prenoćišta, pripremom hrane i raznim drugim zadacima poput:

– vježbi na niskom uževlju
– sportskog penjanja i spuštanja niz stijenu užetom
– rješavanja raznih problemskih zadataka
– svakodnevnih ciljanih igrica, sa zadatkom dostizanja spomenutih ciljeva

Ovo ljeto, iskustvenim učenjem u prirodnom okruženju, mladi sudionici razvijati će svoju osobnost, suočavajući se s novim, nepoznatim situacijama, izvan udobnosti svakodnevnog životnog okruženja! Svatko će moći izabrati razinu željenog izazova, pritom ostajući unutar granica svoje ugode no ohrabrenjem da ih proširi.

???????????????????????????????

Priroda je najbolja učionica!

Tijekom ekspedicije sve distraktore (mobitele, tablete, knjige, itd.) ostaviti ćemo na sigurnom kod našeg logističara, kako bi minimalizirali utjecaj vanjskih čimbenika na procese u grupi te naš boravak u prirodi učinili pravim iskustvom.

Fizička sigurnost naših polaznika i instruktora, kao i emocionalna stabilnost, nalaze se na prvom mjestu naših programa te ćemo se oslanjati na sigurnosne procedure proizašle iz širokog iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International. Tokom svih 24 h pustolovnog dana, prisutni će biti dva licencirana Outward Bound instruktora, volonteri te logističar s vozilom udaljenim najviše 20 minuta od grupe, spreman na brzu reakciju u slučaju potrebe.

OB_lipanj_2014 093

Ako si spreman/na za opisanu avanturu javi se što prije Outward Bound timu.

Napomena: sudionici moraju imati 14 – 19 godina starosti.

Termini i lokacije ljetnih pustolovina:
20. – 27.06. Velebitska pustolovina, Baške Oštarije
20. – 27.06. Lička pustolovina, Veliki Žitnik
28.06. – 05.07. Pustolovina u Parku prirode Papuk, Velika

Informacije o troškovima

Program je potpomognut sredstvima iz javnih natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva socijalne politike i mladih, a sudionici snose samo 200,00 kn školarine.

Hrvatska škola Outward Bound osigurava instruktore, hranu i smještaj, izvedbu programa, grupnu i tehničku opremu te osiguranje od nezgode.

Polaznici su dužni osigurati vlastiti dolazak na početnu lokaciju programa.

U slučaju da nemate opremu za ekspediciju, ne brinite, najvažniju opremu (ruksak, karimat, vreću za spavanje, čeonu lampicu, …) osigurava naša škola. No, o tome možemo nakon prijave. Svi Vaši upiti su dobrodošli! Ljetna pustolovina vas čeka!

Naši kontakti:

Matea: [email protected]
Davor: [email protected]
Mob: 091 42 222 74


 

Tekst i foto:  Hrvatska škola Outward Bound

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close