DomTurizam

U lipnju novo turističko događanje na kontinentu – LEGENDAMA PLITVIČKIH DOLINA

Turistička zajednica općine Rakovica već nekoliko godina aktivno radi na promociji Plitvičkih dolina, područja sjeverno od Plitvičkih jezera koje ima mnoštvo sadržaja od kulturne, povijesne i tradicijske važnosti.

U međuvremenu, mnogo se radilo na brendiranju same destinacije – Plitvičkih dolina. Doline su sve prepoznatije među domaćim, ali i inozemnim turistima, o čemu govori sve više upita koji svakodnevno pristižu. Ideja Plitvičkih dolina je pokazati turistima da i sjeverno od Plitvičkih jezera postoji mnogo ljepote te kvalitetne ponude, kako smještaja tako i sadržaja i događanja.

S ciljem razvoja kvalitetnih sadržaja destinacije, Turistička zajednica općine Rakovica ove godine pokreće novo događanje pod nazivom – Legendama Plitvičkih dolina. Riječ je o događanju koje će ujediniti povijesne, kulturne i tradicijske ličnosti i likove koji su vezani za područje Općine Rakovica.

Povijesni čuvari kule kod Drežnika


Kod kule Stari grad Drežnik na događanju će sve posjetitelje dočekati Serežani, povijesni čuvari kule, i ispričati posjetiteljima svoju priču i značaj.

Eugen Kvaternik kao nezaobilazna ličnost

Iz vremena Rakovičke bune, događanju Legendama Plitvičkih dolina pridružiti će se i Eugen Kvaternik. Ispričati će priču o svom životu, razlozima pokretanja Rakovičke bune i njenom završetku.

Rakovica - HTZ v.2

Korana kao lik – o važnosti rijeke

S obzirom da je rijeka Korana nezaobilazna ljepotica koja u današnja vremena razdvaja Ličko-senjsku i Karlovačku županiju, na događanju koje će se održati kod Starog grada Drežnika, pridružiti će se i rijeka Korana. Podno kule, Korana će kao lik ispričati zašto je voda bila od presudne važnosti kroz povijest Plitvičkih dolina.

Organizatori iz Turističke zajednice općine Rakovica najavljuju kako će program događanja Legendama Plitvičkih dolina biti zanimljiv i raznovrstan, a održati će se 17. lipnja 2017. godine s početkom u 11 sati. Uz program za djecu; igra izgradnje suhozida, oslikavanje lica, igru arheološkog nalazišta te kreativne radionice izrade nakita naroda Japoda, naći će se i edukativno rekreativna zabava za odrasle.

Više detalja o događanju biti će uskoro poznato na web stranici Turističke zajednice općine Rakovica,  te društvenim mrežama Plitvičke doline – Rakovica (Facebook) te Instagramu plitvice_rakovica. Pratite!

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close