ObrazovanjeVijesti

Likovni, literarni i foto natječaj hrvatske vatrogasne zajednice

Hrvatska vatrogasna zajednica i ove godine raspisuje natječaj za predškolski i školski uzrast s ciljem promidžbe vatrogastva i vatrogasne djelatnosti te povećanja svijesti zaštite od požara.


Natječaj se provodi u kategorijama likovnih radova djece predškolskog uzrasta, likovnih radova učenika od I. do VIII. razreda osnovnih škola, literarnih radova učenika od IV. do VIII. razreda osnovnih škola te u kategoriji foto natječaja učenika osnovnih i srednjih škola.

Izbor tehnike izrade likovnog rada prepušten je dječjoj mašti i nije strogo zadan, a teme se odnose na sve što čini vatrogastvo: vatrogasna vozila, gašenje požara kuće ili šume, spašavanje ljudi i životinja, hrabrost vatrogasca i sl.

U natječaju se može sudjelovati putem vatrogasnih zajednica županija koje organiziraju samostalno natječaje te pobjedničke radove, nakon odabira, dostavljaju Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici ili odgojno-obrazovne ustanove mogu samostalno dostaviti dječje radove.

Uradci se moraju dostaviti najkasnije do 4. travnja 2022. osobno ili poštom na adresu: Selska cesta 90A, 10000 Zagreb s napomenom „Natječaj radova“ ili na adresu elektroničke pošte [email protected] u rezoluciji od 300 dpi, jpg ili tiff format ukoliko se radi o fotografijama.

Pobjedničke radove će izabrati Povjerenstvo za odabir najboljih radova, a nagrade će pobjednicima biti uručene tijekom 2022. godine. Pobjednički radovi koristit će se i za promidžbene aktivnosti Hrvatske vatrogasne zajednice sa svrhom promidžbe vatrogastva i zaštite od požara.

Rad s mladima i osvještavanje odgovornog ponašanja, a u konačnici privlačenje mladih snaga u vatrogasne redove, jedna su od važnijih aktivnosti koje Hrvatska vatrogasna zajednica provodi u sklopu svojih preventivnih radnji. Upravo zato je ovaj natječaj jako bitan te nas veseli činjenica da u njemu svake godine sudjeluje sve veći broj djece iz cijele Hrvatske“, kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te ih pozvao da se i ove godine uključe u natječaj u što većem broju.

Više o natječaju i njegovim uvjetima možete pronaći na mrežnoj stranici Hrvatske vatrogasne zajednice: www.hvz.hr


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close