EuropaTurizam

Ličko-senjski proizvođači uspješni na ocjenjivanju kvalitete na Novosadskom sajmu

VRHUNSKA PRIZNANJA

Jedna od tradicija Novosadskog sajma – ocjenjivanje kvalitete proizvoda u sklopu Međunarodnog poljoprivrednog sajma, uspješno je održana usprkos pandemiji izazvanoj korona virusom.


Komisije koje čine znanstveni i stručni radnici s fakulteta i instituta u Srbiji i regiji, do kraja rujna su vrednovale proizvode i usluge, a u listopadu su uručena vrhunska priznanja i medalje kao nagrada za uloženi trud i poticaj za dane koji dolaze.

Sudionicima iz Ličko-senjske županije, koji su organizirano sudjelovali na ocjenjivanju kvalitete uz potporu Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Otočac, a uzorke su prijavljivali u robnim grupama sjemenski materijal biljne proizvodnje, meso i prerađevine od mesa, proizvodi od voća i povrća te mliječni proizvodi i sirevi, dodijeljena su slijedeća vrhunska priznanja: velike zlatne medalje tvrtki Agrovelebit d.o.o. iz Lovinca za sjemenski krumpir „Desiree“, klaonici „Cesarica“ iz Karlobaga za velebitsku pancetu, OPG-u Helene Bogdanić iz Otočca za sir od dunje, zlatna medalja tvrtki Tušak d.o.o. iz Gospića za pekmez od šljiva, diplomu s posebnim priznanjem za tradicionalno visoku kvalitetu sira i dugogodišnju podršku ocjenjivanju kvalitete na Novosadskom sajmu dobila je tvrtka Tomaić Commerce d.o.o. – sirana Runolist, a diplomu s posebnim priznanjem za dugogodišnji doprinos i podršku ocjenjivanju kvalitete na Novosadskom sajmu „Najbolji u 2020“ dobila je Irena Banić, viša stručna suradnica u ŽK Otočac.


 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: HGK

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close