Zdravlje

Ličko-senjska županija organizira tribinu o pravima invalida

Ličko-senjska županija poziva vas na tribinu “Invaliditet, diskriminacija, različitost i tolerancija” koja će se održati  15. travnja 2015. u 10:00 sati u prostorijama Kulturno informativnog centra u Gospiću. Tribina je organizirana u sklopu projekta “Edukacijom mladih do ostvarivanja ljudskih prava osoba s invaliditetom-4.”


Nositelj projekta “Edukacijom mladih do ostvarivanja ljudskih prava osoba s invaliditetom-4.” je Zajednica osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH. Partneri u projektu su Ličko-senjska županija i Strukovna škola Gospić. Projekt ima financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Događanje je organizirano na više lokacija (Gospić, Otočac, Korenica i Senj) zbog nekoliko ciljeva:

–  senzibiliranja mladih o potrebi poštivanja ljudskih prava osoba s invaliditetom,

– unapređivanja njihovih znanja o pravima i vrstama invaliditeta

– uključivanja mladih u volonterski rad u udrugama osoba s invaliditetom

– razvijanje međuvršnjačke suradnje i razumijevanja

Edukaciju će provesti predstavnici županije, gradova i općina, odgojno-obrazovnih ustanova, udruga osoba s invaliditetom, ustanova socijalne skrbi, policije, udruga Domovinskog rata i drugih institucija.

Organizatori tribine pozivaju vas sve na sudjelovanje kako bi zajednički doprinijeli podizanju svijesti o potrebi poštivanja ljudskih prava i poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom na području Ličko-senjske županije.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close