Ličko-senjska županijaPolitika

Ličko-senjska županija i dalje je minski najzatrovanija u Hrvatskoj

I skoro 23 godine nakon domovinskog rata Hrvatska se razminira. Prijašnji plan bio je da će Hrvatska od mina biti očišćena do 2019.godine. Ipak, taj rok produžuje se do 2026.godine.


Ličko-senjska županija i dalje je minski najzatrovanija u Hrvatskoj  i upravo u njoj se radi puno posla na razminiranju. Danas su u Gospiću, u središtu županije ugovor o razminiranju vrijedan 90 milijuna kuna potpisali župan Darko Milinović i ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Zdravko Modrušan.

S ovih 90 milijuna kuna nastavlja se razminiranje poljoprivrednih površina, u većem iznosu u ovoj županiji,a u manjem u Sisačko-moslavačkoj.  Trenutni je odnos 97% zatrovanosti u šumama, 3% na poljoprivrednim površinama,a nakon ovoga posla u Ličko-senjskoj i Sisačko-moslavačkoj županiji više na poljoprivrednim površinama ne bi trebalo biti mina. Da se radi o velikim novcima svjedoči podatak da je ovaj aktualni projekt, zajedno sa ovih 90 milijuna kuna težak oko 223 milijuna kuna. Razminirano je 18 kvadratnih kilometra poljoprivrednih površina, sada će biti još njih 26.

Više na Lika-express

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Lika express

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close