ZdravljeIzdvojeno

Ličko-senjska među županijama s najmanje cijepljenih građana

INTERES SLABI

Interes za cijepljenjem među građanima slabi. Dosad je u Hrvatskoj manje od 34 posto cijepljenih, što je još uvijek daleko od plana procijepljenosti barem polovine stanovnika do kraja lipnja, javlja mirovina.hr


Razlog leži u popravljanju epidemiološke slike, ali i dolasku toplijih dana. Posebno je to zabrinjavajuće zbog turističke sezone, jer je upravo u Dalmaciji nekoliko županija s najmanje cijepljenih.

Najbolja Istarska županija, najgora Šibensko- kninska

Tako je Dalmacija, prema podacima HZJZ-a, do kraja prošlog tjedna cijepila najmanji udio stanovnika u Hrvatskoj, navodi Jutarnji list. Među pet hrvatskih županija s najmanjim udjelom cijepljenih čak su tri dalmatinske, a najgora je Šibensko-kninska, u kojoj se barem jednom dozom cijepilo tek nešto više od četvrtine stanovnika, odnosno njih 26,5 posto. Splitsko-dalmatinska i Zadarska jedva su prešle 28 posto cijepljenih, a izuzetak je Dubrovačko-neretvanska županija, koja ima 32,4 posto cijepljenih, što je tek nešto manje od hrvatskog prosjeka (33,4 posto).

Uz tri dalmatinske županije, najmanje cijepljenih imaju još Bjelovarsko-bilogorska (28,1 posto) i Ličko-senjska županija (28,6 posto).

S druge strane situacija je na sjeveru Jadrana znatno povoljnija. Nakon Grada Zagreba s gotovo 40 posto cijepljene populacije, slijede Istra sa 36,6 posto cijepljenih te Primorsko-goranska sa 35,8 posto. Uz njih, najviše cijepljenih prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo imaju Varaždinska (36,1 posto) i Međimurska županija (35,9).

Više na mirovina.hr

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Lika Club, Josipo Durdov

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close