Događanja

LIČKI SPORTAŠI Upoznajte Vedrana Mrnjavca, mladog biciklista iz Ličkog Osika!

Krajem rujna u Parku prirode Medvednica, u sklopu Nacionalnog prvenstva u MTB usponu, održana je otvorena rekreativna utrka u MTB usponu na kojoj je nastupio 21 natjecatelj, a jedan od njih je bio mladi lički biciklist Vedran Mrnjavac.


Vedran dolazi iz Ličkog Osika, a trenutno živi u Karlovcu gdje pohađa srednju školu. Ovaj mladi biciklist ispričao nam je da je svoj hobi nedavno odlučio postaviti na viši nivo. Nakon upoznavanja grada Karlovca, doznao je za Brdsko biciklistički klub T-REX u koji se učlanio i počeo trenirati.
Početkom nove sezone 2018. licenciran sam kao biciklist rekreativac u Hrvatskom biciklističkom savezu, a radi se o kategoriji iz koje kreću svi biciklisti početnici, rekao je Vedran.

Prva medalja u Crikvenici

Vedran je do sada nastupio na dvije velike utrke. Uz već spomenuti ZGXC MTB uspon gdje je svladao 7.85 km sa 722 m visinske razlike, u svibnju ove godine nastupio je na 6. XCM Crikvenica maratonu koji je ujedno bio i nacionalno prvenstvo Hrvatske, gdje je osvojio svoju prvu medalju.
Osvojio sam treće mjesto. Duljina staze je bila 32 km i oko 500 m visinske razlike, rekao je Vedran.
Vedran je inače učenik trećeg razreda Medicinsku škole Karlovac za fizioterapeutskog tehničara. Uz školu i praksu pronalazi vremena i za treninge, ali zbog obaveza trenutno nije u mogućnosti profesionalno se baviti biciklizmom.
Profesionalno bavljenje biciklizmom zahtijeva velika odricanja, svakodnevne višesatne treninge i velika financijska ulaganja, a ja zbog škole i prakse nažalost nemam toliko vremena, ispričao nam je Vedran.
Na kraju razgovora ovaj mladi i perspektivni lički sportaš otkrio nam je kakvi su mu planovi za budućnost:
Nadam se prelasku u veću kategoriju sljedeće sezone 2019. i naravno puno utrka i postolja, rekao je Vedran za LIKACLUB, a mi mu želimo puno uspjeha u daljnjem bavljenju biciklizmom!

 

Foto: Vedran Mrnjavac - privatna zbirka

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close