LokalnaPolitikaIzdvojeno

Lički glasovi 8 dana prije izbora Plenkoviću ipak bitni? Stiže na sastanak s Milinovićem

"INTERVENCIJSKI PLAN"

Iz Vlade Republike Hrvatske na redakciju Lika Cluba stigao je poziv za medije na sutrašnji susret predsjednika Vlade i župana Ličko-senjske županije. Osam dana prije izbora dogoditi će se velika stvar koja se u Vladi dugo pripremala, ili ne.


Sastanak će se održati u Županiji, a tom prigodom bit će uručene “Odluke o intervencijskom planu za područje Like, za gradove Senj i Otočac, te općine Brinje, Perušić, Plitvička Jezera i Vrhovine”. Uz predsjednika Vlade bit će ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić i ministar uprave Ivan Malenica.

“Intervencijski plan za područje Like” koji se donosi i uručuje polovicom 2020. godine zvuči prilično neozbiljno, odnosno usuditi ćemo se reći prilično podcjenjivački za sve građane Ličko-senjske županije. Njih manje od 50 000 potpuno je zanemareno u mandatu Plenkovića, Lika u njegovom mandatu nema niti jednog saborskog zastupnika i niti jednog važnijeg političkog aktera u Saboru RH i Vladi RH, a kako stoje stvari niti u sljedećem mandatu neće ga imati, pa intervencijski plan 2020 godine, samo 8 dana prije izbora zaista ne zvuči dobro. Ličko-senjska županija u protekle četiri godine ove Vlade nikad nije bila važna, niti se prema njenim građanima itko iz Vlade odnosio s brigom, kao što je to koliko toliko bilo učinjeno primjerice za Slavoniju ili Dalmaciju. Ministri su obilazili Ličko-senjsku intenzivno i gotovo isključivo u vremenu političkih previranja oko Županijske skupštine Ličko-senjske županije, a pozicija županije koja je na gotovo svim ljestvicama posljednja ili među posljednjima, zaista nije nešto oko čega se je Plenković brinuo u svom mandatu.

Je li itko u Vladi Republike Hrvatske svjestan da u Ličko-senjskoj županiji, ne žive samo ovce, već ima i mnoštvo intelektualaca kojima je ovih praznih političkih priča već dosta? Očito ne. Ipak, dati ćemo im još jednu šansu.

Ukoliko netko iz Vlade Republike Hrvatske bude smatrao da je riječ o ozbiljnom dokumentu i da mi jako griješimo, vjerujemo da će “Intervencijski plan za područje Like” biti javno objavljen na njihovim web stranicama. Ukoliko ga javno objave svojim građanima, rado ćemo ga proučiti i analizirati, ako nađemo vremena do sljedećih izbora. Treba spomenuti i detalj, iz Vlade nisu najavili Intervencijski plan, već “Odluke” o istom, što znači da je upitno postoji li ikakav plan. Vjerojatnije je da je riječ o odluci Plenkovića da je sada vrijeme za Liku, osam dana prije parlamentarnih izbora.

Znači li to da su lički glasovi Plenkoviću ipak bitni? Možda. Znači li to da je Milinović Plenkoviću ipak izuzetno bitan? Sigurno. 

Zaključiti ćemo ovaj tekst jednostavnom istinom da je Andrej Plenković osam dana prije izbora došao “intervenirati” kod Darka Milinovića, kojeg je uzgred rečeno prije dvije godine izbacio iz HDZ-a, kako bi Milinović na kraju ipak prikupio glasove HDZ-a koje je zbog njegova izbacivanja izgubio. Treba li za ovakav zaključak sastanak oko tzv. “intervencijskog plana” u Ličko-senjskoj županiji? Zaista ne treba, u redu je i ako se politički sastanak dogodi u vlastitom stranačkom trošku između Andreja Plenkovića i Darka Milinovića. Bez ministara, u stranačkim prostorijama HDZ-a Gospića. Pa ništa ne bi bilo sporno.

 

 

Glasajte u našoj anketi za paralamentarne izbore RH – OVDJE! 

 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Josip Durdov, N1 screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close