VijestiScenaKultura

LIČKE PRIČE Svatko voli svoj zavičaj mili i mi tebe Liko ma gdje bili

“Svatko voli svoj zavičaj mili i mi tebe Liko ma gdje bili”, stih koji najbolje potkrepljuje bīt organizacije ličkih noći diljem naše domovine i izvan njezinih granica.


Upravo takva jedna obilježila je protekli vikend u Zagrebu i to u organizaciji Zavičajnog kluba Stajnica. Kako je sve proteklo, najbolje je prepustiti predsjedniku ZK Stajnica da sam kaže:

U subotu, 12. listopada 2019. u restoranu NK Lučko održana je 12. Lička (ili nama srcu draže reći Stajnička) noć. Kao i svake godine stolice su bile popunjene, stolovi bogati pićem i ukusnim jelima, atmosfera ugrijana, a plesni podij pun. KUD Sinac i Plitvički bećari pobrinuli su se i ove godine za dobar “štimung”, a ljubazno osoblje restorana NK Lučko za svoje ličke goste da budu zadovoljni. Posebno su nas iznenadili naši gosti iz Katedre čakavskog sabora iz Modruša koji su izveli nekoliko ličkih narodnih pjesama u izvornim verzijama i na tome im hvala.

I više je nego poznato da su upravo ovakva druženja prilika za sastajanje sa starim prijateljima, starim znancima, mještanima svoga ličkog kraja, koje možda godinama nismo vidjeli, a to potvrđuje i gospodin Tominac:

Ovakva okupljanja uvijek su nam svima draga jer su prilika da vidimo svoj narod koji možda duže vrijeme nismo vidjeli. Štoviše, upravo takva okupljanja postala su i pravi običaj “ako ne prije, vidimo se na Ličkog noći”, zato se nadam da će se iz godine u godinu uvijek i održavati, a članovi ZK Stajnica će se, uopće u to ne sumnjam, za to i pobrinuti.

Naravno da je za organizaciju svega potrebna financijska podrška

Veliko hvala Općini Brinje, našem tradicionalnom pokrovitelju ove naše manifestacije, te donatorima Coca Coli, Jamnici, pivovari „Ličanka“ iz Donjeg Pazarišta, sirani „Runolist“ iz Krasnog i sirani OPG Miščević iz Josipdola koji su nam i ove godine omogućili da njihovim donacijama uspješno i uz što pristupačnije cijene organiziramo još jednu Stajničku noć.

Ono što je večer učinilo posebnom je prisustvo Nikoline Mesić, osvajačice brončane medalje u taekwondou za kadete u Barceloni kojoj su svi prisutni velikim pljeskom čestitali osvojenu medalju te joj poželjeli još puno sportske sreće i zdravlja u životu.

Kako bi vam prenijeli djelić ugodne atmosfere, koja je vladala restoranom “NK Lučko”, prenosimo nekoliko fotografija, a više možete pogledati ovdje: ALBUM 1, ALBUM 2.

 

 

 

 


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close