KarijeraIzdvojeno

LIČKE PRIČE – Ivan Klepić: “Cijelu Liku treba povezati u jednu cjelinu oko Plitvica kao lokomotive, zadržati turiste više dana i pokazati kakav potencijal nudi”

Današnju Ličku priču posvećujemo jednom mladom čovjeku, Ličaninu, poduzetniku.


On je tek jedan od brojnih koji su na našem popisu za naredne priče, a koji je privukao našu pažnju svojim restoranom u srcu Zagreba i događajem koji se u narednim danima upravo ondje održava. No idemo redom… On je Ivan Klepić, a ovo je njegova priča.

Većinu svog djetinjstva sam proveo na relaciji Zagreb, Lika (Lovinac). Dok je škola trajala, moralo se biti u Zagrebu, ali čim bi došli praznici, odmah se išlo kod dide i bake u Liku. Sve se to dešavalo do doba fakulteta i dok nisam išao raditi sezone na moru.

Što se tiče njegovog školovanja, Ivan kaže:

“Počeo sam raditi sa 14 godina u obiteljskom restoranu, paralelno sam išao u školu i kasnije na fakultet. Kad sam počeo studirati, išao sam na studij i radio normalno u restoranu, te cateringe, došle su tu i sezone. Kad sam diplomirao, zaposlio sam se u financijama u Plinacru, al nakon dvije godine sam vidio da uredski posao nije za mene, dao sam otkaz i vratio se svojoj prvoj ljubavi, ugostiteljstvu i turizmu.”

Odakle ideja za restoran koji smo uvodno tek spomenuli, naš sugovornik odgovara

“U projekt restoran/bara sam ušao zajedno sa svojim bratićem Tomislavom, koji isto ima ličke gene i s kojim sam provodio svoje slobodne dane u Lici, s kojim sam kroz život odrastao i radio i imali smo iste zamisli i ciljeve. Nakon dugog niza godina, odlučili smo da je vrijeme za naš lokal. Ideja je došla od agencije Fabular koja je bila zadužena za branding i slaganje priče. Mi smo dali natuknice što bismo voljeli, a oni su slagali priču vezanu uz stari Kvatrić, svjetske barove i nešto neobično i unikatno kao što smo tražili.”

Na pitanje zašto baš na lokaciji Kvatrić, odgovara:

“Lokacija Kvatrića mi se uvijek sviđala jer je bila na pola puta između istoka i zapada Zagreba. Kako imam puno prijatelja na zapadnom dijelu, koje sam stekao dugim nizom godina imajući restorane na Jarunu, a živio sam i odrastao u Dubravi, htio sam spojiti ta dva svijeta. Obiteljski prijatelji su davali u najam prostor i ponudili svoj legendarni Kvak nama u najam i rekli da napravimo nešto novo.”

Veza s Likom je, kaže Ivan, preko oca, a što se tiče njegova mišljenja o potencijalu Like u usporedbi sa Zagrebom, dalje nastavlja:

Lika kao potencijal je jedan jako veliki potencijal koji je nažalost skroz neiskorišten, kao i cijeli hrvatski turizam. Nažalost, nakon dugog niza godina na Hvaru i snimanja najelitnijeg turizma, moram zaključit da se nama turizam desio, a nismo ga napravili. U Lici, možemo zaključit da su jedino Plitvice donekle ostvarile svoj potencijal, ali cijelu Liku treba povezati u jednu cjelinu oko Plitvica kao lokomotive i zadržat turiste po više dana i pokazat kakav Lika nudi potencijal. Zagreb kao glavni grad i jedini pravi veliki grad u Hrvatskoj je, naravno, najatraktivniji i samim time pun potencijala i prilika za onog tko želi raditi i biti uporan, ali Lika ne bi trebala zaostajati po tom potencijalu, a nažalost, veliki je srazmjer. Lika nudi isti potencijal kao i Zagreb, ali uz manje stresa, gužve i mirniji i sigurniji život za obitelj.

Što se tiče događaja koji će se održati u narednom tjednu u restoranu Jellyfish in Space, a o kojem detalje možete vidjeti i klikom na 1. Lički Networking Event, Klepec kaže:

Event koji će se održat i za koji se nadamo da će se održavat svakog četvrtka je s ciljem da spojimo sve Ličane na jednom mjestu; stare, mlade, studente, poduzetnike i da budu povezani te da stvorimo sinergiju pomaganja jedni drugima. Ako možemo pomoći ili „pogurati“ nekog našeg, zašto ne stvorit bazu za druženje i pomaganje našim Ličanima. Da studentima koji prvi put dolaze iz Like u Zagreb, ovo bude mjesto gdje im se može pomoći.

I za kraj, Ivan poručuje mladima:

Nemojte se bojati griješiti. Nemojte kukati, nego stisnite zube i budite uporni te griješite dok ste mladi, da biste znali kasnije kako stvari napraviti na pravi način. Nikad nije kasno za nešto postići u životu, samo se ne smijete bojati života.

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: ivan klepić

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close