Društvene mrežeTurizamIzdvojeno

LIČKE PRIČE – Blogerski par Mihaela i Nino: “Lika je prava oaza mira!

BLOGERSKA PRIČA IZ LIKE

Današnja lička priča pripada mladim avanturistima koji su nedavno pokrenuli blog kako bi ljudima približili mjesta koja obilaze i dali im preporuke za izlete. Ono čime su privukli našu pažnju bio je prekrasan tekst koji su napisali nakon što su posjetili jedan lički kraj. No, najprije ih upoznajmo…


Oni su Mihaela Berger i Nino Šmidlehner, oboje rođeni u Zagrebu, a o sebi i svojim putovanjima kažu:

Počeli smo svoje putovanje 2018. godine sa željom upoznavanja novih kultura, običaja. Do danas najviše smo prošli Hrvatsku, ali bili smo i u Francuskoj, Švicarskoj, Njemačkoj…

Na pitanje s kojim su ciljem pokrenuli blog, odgovaraju:

“Pokrenuli smo blog 25.9 ove godine sa ciljem dijeljenja naših uspomena i naših dojmova, kako smo mi doživjeli određeno putovanje, te da damo ideju za vikend izlete ili čak možda i duža putovanja.”

 

Što se tiče Like i njihove veze s njome, napominju:

“Što se tiče Like nemamo nikakvu rodbinu. Naime, ljetujemo na otoku Rabu te smo ondje i dobili preporuku za bistro Ribić u Otočcu, te smo ga odlučili i sami posjetiti. Nalazi se na savršenoj lokaciji uz samu rijeku Gacku. Svidio nam se! Nismo samo jednom ondje bili, već vrlo često nedjeljom znali doći. Naravno da smo “ispitali” i okolicu i vidjeli da imamo mnogo toga za posjetiti u prelijepoj Lici. Prvo smo se odlučili za Majerovo vrilo koje je doista predivno mjesto. Predstavlja pravu idilu opuštanja i lijep  krajolik. Ljubitelji smo i životinja te smo htjeli vidjeti i samo utočište medvjeda. Želja nam je upoznati još i više i šire krajolik Like i prepustiti se novim avanturama istraživanja. 

I za kraj, prepuštamo vam riječima kojima su opisali svoj susret s Likom na svom blogu Time to travel, let’s go travel around the world:

Bajkoviti lički krajolik-Majerovo vrilo, te Kuterevo

Ovih dana dosta je u trendu Lika, te smo se i mi odlučili za jedan posjet. Bajkoviti lički krajolik kao jednodnevni izlet iz Zagreba. Svi ste vjerojatno čuli za rijeku Gacku koja je obogaćena florom i faunom. Prekrasno mjesto, za uživanje. Mi smo se prvo  odlučili za jedan fini ručak, a zatim uživati u ličkom krajoliku. Naša odluka upravo je pala na Bistro Ribić koji se nalazi uz samu rijeku Gacku. Osim izvrsne hrane, imate priliku i uživati u prelijepom pogledu na samu rijeku. Ono za što smo se mi odlučili je pastrva sa žara, koja je i jedan od specijaliteta samog bistroa. Osim pre ukusne hrane, dosta je i po cijenama jako prihvatljiv, zato i privlači brojne turiste iz različitih dijelova Hrvatske. Uz sami Bistro nalazi se most koji vodi preko rijeke Gacke. Na tom mjestu se ostavljaju i ljubavni lokoti, koje smo imali priliku i vidjeti. Poanta je, na lokot napisati imena, te ključić baciti u rijeku koja predstavlja simbol zaključane ljubavi. Fora zar ne? Ova  tradicija je raširena preko 30 zemalja svijeta, a upravo jedna lokacija je i uz rijeku Gacku u Otočcu.  Nakon ukusnog ručka prošetali smo uz samu rijeku Gacku odmah iza Bistroa Ribić. Ondje smo ugledali mnoštvo bijelih labuda, ali i malih beba labudića. 

Nakon razgleda okolice Bistroa, krenuli smo prema Majerovom vrilu gdje se nalazi i stari mlin. Prolazeći do vrila naišli smo na staro športsko zrakoplovstvo, koje se naziva Naša krila- krila Gacke. Zanimljivo jer u Hrvatskoj ne postoji nijedan muzej zrakoplova, a zrakoplov možete naći usred Like.

Dolaskom na Majerovo vrilo vide se prave ličke kućice, rijeka u kojoj plivaju patkice. To je prava oaza mira. Savršeno za odlazak u prirodu i opuštanje. Ondje možete pronaći i kupiti suvenire, ali i brašno koje je savršeno. Nemam riječi s kojima bih opisali ovo savršenstvo pa Vam ostavljamo svoje fotografije za uživanje dok sami se ne odlučite otići na jednodnevni izlet u nama prelijepu Liku. 
S obzirom na to da smo veliki ljubitelji životinja, nismo mogli otići iz Like bez da posjetimo utočište za medvjede. Dolaskom imate parkiralište 1, i 2. mi smo se odlučili za 1. Ulazak se ne naplaćuje. Prvo smo otišli stazicom koja vodi do malih medvjeda, ondje se nalazila i mala vijetnamska svinja. i mali medvjedić koji je bio veoma zaigran. Šetnjom možete vidjeti Engleski park, mamu medvjeda, tatu medvjeda. Vrlo je važno da niste preglasni. Nakon što obiđete tu šetnjicu malo dalje imate još. Ondje se nalazi i medo Bruno, ali i svi veliki medvjedi. Volonteri diljem svijeta pomažu ovom utočištu. Ukoliko ste u prilici postoji jedna suvenirnica gdje novci idu upravo za naše medvjediće, a vama ostane lijepa uspomena na posjet Kuterevu. Ovdje svaki medo ima svoj karakter a neki su došli iz ZOO Zagreb. Svaki od njih ima svoj mir, jazbinu napravljenu od drveta, kako bi što više ličilo njegovom staništu izvan metalne žice.  Utočište nikad nije zatvoreno te se može posjetiti od jutra do mraka. 

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara


Foto: Privatna zbirka

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close