Politika

LIČKA POLICIJA SAVJETUJE LIKA CLUB: Riječ je o “kleveti” te “nametljivom ponašanju” od strane vlasnika medija

ODGOVORILI NA UPIT

Portal Lika Club posljednjih tjedana napadnut je od strane dvojice ličkih političkih medija, pa smo se tom prigodom odlučili obratiti ličkoj policiji.


Ličko “novinarstvo” već godinama se nalazi na samom medijskom dnu u cijeloj Hrvatskoj, i to je nažalost još jednom potvrđeno ovim udruženim medijskim pothvatom kojim se pokušava diskreditirati naš medij te s nama vezana komunikacijska agencija. Dva lička medija koji su plaćeni od strane političkog moćnika iz Ličko-senjske županije, iako su na potpuno suprotnim stranama – našli su zajednički interes. Novac za blaćenje.

Nepismeni tekstovi, lažni moral, fiktivno poštenje, ucjenjivanje raznih političara ružnim i pogrdnim medijskim naslovima, narudžbenice i čudni Ugovori s državnim tvrtkama i ustanovama, nažalost, čine ličku medijsku svakodnevnicu. Za to su odgovorna dvojica vlasnika medija, koji teško zloupotrebljavaju svoje medije čineći dnevno zlo narodu Ličko-senjske županije, ili bar onim selima i gradovima gdje ih čitaju. A ovaj put to pokušavaju činiti i nama.

S obzirom da se redakcija portala Lika Club dosad nije imala priliku susresti s takvim ružnim ponašanjem, zaključili smo da bi među ostalim, bilo pametno pitati Ličko-senjsku policiju za savjet. Upitali smo ih kako se nositi sa svakodnevnim maltretiranjem našeg člana redakcije, te što učiniti po pitanju lažnih medijskih naslova.

Na naš upit poslan 27. kolovoza, policija je jučer odgovorila dopisom portalu. U dopisu tvrde kako je riječ o “kleveti”, te o “nametljivom ponašanju” prema Lika Clubu i njegovim čelnim ljudima. Dotični lički mediji provode kaznena djela, a što je vidljivo i iz dopisa koji nam je poslala Policijska Uprava Ličko-senjska, Služba kriminalističke policije. Pročitajte u nastavku.

Redakcija portala Lika Club zahvaljuje ličkoj policiji na odgovoru. Smatramo poraznim dozvoljavanje ličkim političkim medijskim plaćenicima, da dezinformiranjem čine svakodnevnu štetu svim građanima Ličko-senjske županije, te tvrtkama koji se bave ozbiljnim poslom i ozbiljnim medijima. No, na nama je da objavimo i upozorimo, a na ustanovama ove države je postupanje.

Tužno je što lokalni portali koji svakodnevno provode medijsko nasilje i dezinformiraju u Lici, ali i cijeloj Hrvatskoj, uopće imaju dozvolu za rad, no po hrvatskim zakonima takvo nasilje je odobreno i blagoslovljeno zbog većeg broja političkih moćnika kojima trenutno stanje i takvi mediji – odgovaraju.

No što je tu je, žalosno je što im policija očito ne može ništa. Hoće li doći trenutak u Hrvatskoj da mediji zaista budu mediji? Hoće li doći trenutak da Ličko-senjska policija stane na kraj ličkom političkim medijskim plaćenicima? Ili ipak ne? Ostaje za čekati. A na nama je da svoj medijski posao radimo odgovorno i profesionalno, kao i do sad. U to ne sumnjajte.

Čitajte vijesti Lika Cluba, pratite naše društvene mreže, i budite iznad tuđih nepismenih tekstova i lažnog morala. Pametniji ste od toga.

Redakcija portala Lika Club


 

Komentari

Komentara


Foto: Pixabay

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close