LifestyleScena

LIČKA NOĆ Studenti proslavili pet godina rada

Prošlog petka u Zagrebu je održana 11. po redu – LIČKA NOĆ. Studentski Zbor Gacke proslavio je svoju petu godišnjicu na najljepši mogući način. Brend “Ličke” po našem mišljenju doživio je “modernizaciju” i pokrenuo novi način studentskih fešti.

Studentska udruga Ličko-senjske županije sa skromnim proračunom živi i dalje. Peta godina rada ostavila je mnogo rada i posla napravljenog za lički kraj i županiju. Nema Općine i Grada u Lici iz koje nije bilo aktivnh članova, a to dovoljno govori o raznovrsnosti i smjerovima djelovanja istih. O njima bi se kao o udruzi moglo pisati mnogo, ali u ovom tekstu čitajte o njihovom projektu Ličke noći koja se održala u petak.

Sve je počelo oko 20,00h u noćnom klubu Roko gdje su članovi udruge prezentirali svoje aktivnosti u prethodnih pet godina. Okupilo se pristojno mnoštvo studentskih i građanskih predstavnika iz Zagreba i Like, navodimo samo neke od njih:  bivši predsjednik Studentskog Zbora Sveučilišta u Zagrebu i sadašnji predsjednik “Kluba Sinjana” politolog Ivan Bota, počasni predsjednik Udruge Zagorskih studenata “KAJ” mag. oec. Miroslav Smetiško, predsjednik Slavonske udruge Studenata Tomislav Lalić, predsjednica Zavičajnog društva Sinac gđa. Anamarija Bogdanić-Vlašić, vlasnik kluba Roko gosp. Miro Pavlović i voditelj gosp. Branimir Rajić , počasni predsjednik Studentskog Zbora Gacke Ante Fumić, bivši predsjednik Studentskog Zbora Gacke Dario Klobučar, i brojni drugi.

Prigodne govore otvorili su članovi udruge, Dinko Krpan s Fakulteta političkih znanosti i Matea Bogović s Učiteljskog fakulteta. Na otvaranje večeri pozvali su idejnog začetnika udruge i prvog predsjednika udruge koji je danas počasni, Antu Fumića. U svom govoru zahvalio se prije svega ljudima i članovima udruge koji već pet godina daju sve od sebe, ulažu vrijeme i novac kako bi se Lika u studentskom mogućnostima razvijala onako kako ona to zaslužuje. Na poseban način zahvalio se svim udrugama koje su aktivno surađivale sa Studentkim Zborom Gacke, prozvavši bivše kolege i suradnike uz kratki šaljivi opis njihove suradnje. Posebno je zahvalio i klubu Roko na suradnji od samih početaka udruge pa sve do danas.

Nakon toga voditelji večeri, Dinko i Matea, pozvali su i aktualnog predsjednika Brunu Ćutića da se obrati nazočnima sa par riječi. Tom prilikom Ćutić je dodijelio zahvalnice kolegama iz drugih studentskih udruga te predsjednici IAAS Hrvatska Marti Lukić i voditeljici ZD Sinac Anamariji Bogdanić Vlašić.

Po završetku svečanog dijela ove obljetnice na pozornicu je došao Jadranko Hodak, umjentičkog imena Bloger Krule. Pred 200-tinjak okupljenih pozdravio je organizatore i zahvalio im na vrhunskoj organizaciji, a zatim je počeo program. Iz svoje trilogije koju je posljednju izdao – “Obrana i zaštita od gluposti”, pročitao je nekoliko tekstova uz oduševljenje okupljenih.

U ponoć je na pozornicu stao i Nikica Krizmanić, lički reper s Plitvica umjetničkog imena Dreyfuss. Ličku je otvorio pjesmom “Za Plitvice Rap”, a potom je na red došao i gospićki bend GS big band.

nikica

Izvrsna mlada ekipa učenih glazbenika odradila je svoj prvi nastup od pola sata na Ličkoj noći, i poželjeli su se vratiti. Tada je sve bilo spremno za nastup Sandija Cenova koji je na glazbenoj sceni diljem Hrvatske već više od 24 godine. Došao je red i na Ličku noć.

7

Sandi je nastavio izvrsnu atmosferu koju su pripremili Dreyfuss i GS Big band, i zabavljao je okupljene do ranih jutarnjih sati. U svom programu otpjevao je i nekoliko ličkih pjesama a dio nastupa lička kapa je bila senzacija na bini kluba Roko.

sandi11

Studentski Zbor Gacke obavijestio nas je da u suradnji s FMI Studiom iz Gospića priprema video s Ličke noći, a osim toga biti će objavljena i službena fotogalerija udruge s 5. rođendana koju za nekoliko dana možete pogledati na našem portalu.

Udruga se zahvaljuje sponzorima; clubu Roko, Općini Brinje, Gradu Otočcu i TZGO.

Tekst: UL

Foto: Vedran Tolić

 

Dio si dobrog društva na Lika Clubu, a htio bi kupiti i zanimljive proizvode? Posteri, majice, suveniri, magazini, hrana i kozmetika – u novoj ličkoj web trgovini koja ima preko 300 atraktivnih artikala! Otvori ju na linku PLITVICE SHOP i nešto iz bogatog asortimana naruči na svoju kućnu adresu. Dobrodošao!

 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Back to top button
Close