Zdravlje

U Lici 94 osobe oboljele od gripe

Trend koji je zahvatio cijelu zemlju, nije mimoišao ni Liku. Radi se o sezonskoj bolesti gripi, koja je u drugom tjednu ove godine uzela maha.


Tako je na području Zavoda za Javno zdravstvo Ličko-senjske županije evidentirano 85 prijava oboljelih od gripe. Najviše oboljelih je u Ličko-senjskoj metropoli, 32, slijede Otočac s 24 i Senj s 23 oboljela od gripe. Još 5 oboljelih je u Korenici i 1 u Novalji.

Ukupno je tijekom ove zime, uzimajući u obzir i tjedne prije ovog pojačanog napada, evidentirano 94 oboljela. Pomalo simptomatično i upozoravajuće zvuči činjenice da je najviše oboljelih u dobi koja je najviše i zahvaćena cijepljenjem, a to su osobe stare od 30-64 godine.

Gripa je stigla i u Liku, manje više svima je jasno kako se treba ponašati, što izbjegavati,a čemu pribjegavati u vrijeme najezde gripe. Čuvajte se većih skupina ljudi, gripa je zarazna bolest i lako se prenosi uobičajenim socijalnim kontaktom.

Stoga,redovito perite ruke sapunom i toplom vodom najmanje 20 sekundi, imajte zdrave navike i ojačajte imunološki sustav; pravilno se hranite, redovito vježbajte i odvojite vrijeme za odmor, prekrijte usta i nos maramicom ili rukavom (ne dlanom) dok kišete ili kašljete, izbjegavajte bliski kontakt s osobama oboljelima od gripe, iako vam je posao važan, ostanite kod kuće ako ste bolesni. Ne izlažite druge virusu, preležite gripu i oporavite se!

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: lika-express.hr

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close