LifestyleIzdvojeno

Ličanka Marija u Osijeku proslavila 100. rođendan

– Godine su da se broje, život je da se živi. Samo treba biti pošten i pravedan – poruka je Osječanke Marije Stanić koja je u četvrtak zajedno sa svojom obitelji i prijateljima proslavila 100. rođendan.


Proslavi se uz tortu i buket cvijeća pridružio i zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin, čestitavši joj u ime Grada Osijeka i gradonačelnika Ivana Radića.

Prije svega bih poželio sve najbolje gospođi Mariji Stanić, u svoje ime i ime gradonačelnika Ivana Radića. Rekao bih nešto što je meni moja baka govorila: Dok traju dani neka traje i snaga. Nevjerojatno je da je baka samostalna, neka tako ostane što dulje, kao što je i danas. Sama živi, sama se i posluži, to je zbilja rijetkost, neka ju zdravlje služi – izjavio je Vulin i dodao: – Stojimo joj na raspolaganju, da joj pomognemo, skupa s njezinom obitelji.

Podsjetio je da Grad Osijek pomaže građanima treće životne dobi u okviru božićnica, uskrsnica, povlastica za gradski prijevoz za građane u mirovini, te organizirane dnevne boravke.

Gospođa Marija Stanić rođena je 5. svibnja 1922. u Lici. Kolonizacijom prvo doseljava u Vojvodinu 1946. godine, pa potom u Osijek u kojem živi od 1952. godine. Ima dvije kćeri, troje unučadi i četvero praunučadi. Unatoč poodmakloj dobi, dovoljno je vitalna da još uvijek živi sama.


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Izvor / Foto: Grad Osijek

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close