PolitikaIzdvojeno

Ličani podržavaju potez predsjednika na Maslenici, evo nekoliko komentara

S LIČKOG VIBERA

Pitali smo čitatelje podržavaju li potez predsjednika Milanovića na Maslenici.


Podsjetimo, hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović jučer je došao u Zadar gdje se obilježavala 28. godišnjica Vojno-redarstvene operacije Maslenica, međutim, odbio je sudjelovati u svečanosti zbog ustaških obilježja.

U Viber zajednici portala Lika Club proveli smo malu anketu u kojoj smo pitali naše čitatelje podržavaju li reakciju predsjednika, u nastavku donosimo nekoliko komentara:

“Stvar je organizatora. Mislim da je vrijeme da se ne vraćamo na staro. Svoju domovinu možemo voljeti i cijeniti na prihvatljiv način.”

“Podržavam Milanovića jer, kao ljudsko biće, ne mogu podržavati ustaški režim i njegove nasljednike. Netko već jednom svemu tome treba stati na kraj. Nije mi jasno kojem pravom domoljubu je ikada bilo ili je u interesu dijeliti ovaj narod, a ljudi u crnom koji se skrivaju pod HOSovim zastavama i obilježjima već desetljećima rade na tome svom snagom, kao da nam jedan rat nije bio dovoljan…. kao da se ovoj zemlji ne trebamo baviti budućnošću… kao da smo zatočenici nekih poremećenih luđaka i nacionalista kakvi su započeli i prošli rat. Meni je toga dosta. To je prebolesno i gotovo. I zato podržavam Milanovića.”

“Podržavam predsjednika”

“Odlično je postupio! Najveća je tragedija Hrvatske da se tokom pa i nakon rata protiv četnistva branila zazivanjem ustaštva. Onog trenutka kada su srpski fašisti (a ja to mogu slobodno reci jer sam Srbin) uspjeli Hrvatima podvaliti ideju da se od srpskog fašizma trebaju braniti hrvatskim fašizmom… unaprijed su pobijedili i zatrovali društvo i bez obzira sto su kasnije vojno izgubili rat. Zamislimo samo da se V. Britanija protiv Hitlera branila tako da je nastojala pokazati da je britanski fašizam još bolji od njemačkog?! Ne bi li to bila unaprijed izgubljena borba, čak i da se vojno dobio rat? Cijelo društvo bi ostalo zarobljeno fašističkim vrijednostima, posve svejedno da li od strane domaćih ili stranih (neo)fašista. I zato mi se čini da se borba protiv bilo kojeg fašizma ne može voditi, a da se ujedno ne vodi i protiv vlastitog fašizma. Kao lički Srbin s izrazito antifašistickim vrijednostima, veliki sam protivnik svakog četnistva i velikosrpstva. Vodim se biblijskim načelom da prvo treba izvaditi balvan iz svojeg oka, i zato mi je drago da predsjednik Hrvatske gaji sličnu nultu točku tolerancije prema ustaštvu. Izvinite zbog malo poduze propovijedi…”

“Dok su vam Hosovci čuvali kuće onda su bili dobri”

“Osobno smatram da nema volje na ni jednoj razini u državi da se riješi ovaj problem. Da političarima nije u interesu da se događaju ovakvi ekscesi oni bi već odavno bili riješeni. Otišao još jedan dan u nepovrat, skrenuta tema od ostalih problema i sada će se o ovome još danima govoriti, a o egzistenciji i uništenom gospodarstvu ni riječi. Dok god se živi u povijesti nema budućnosti. Smatram ako je nešto zabranjeno onda za to slijedi kazna ali novčana jer udarac po džepu najviše boli. Prvi puta pa ako pojedincima nije dostatna onda drugi puta još veća. Brzo bi se to iskorijenilo, ali nema interesa.”

“Povijest ne treba zaboraviti.to mogu oni koji nisu bili pod granatama svaki dan, i u iščekivanju kad će doći četnici i pobiti vas i zapaliti.”


Na web stranici časopisa The Plitvice Times pogledajte jedini lički webshop s više od 500 unikatnih artikala malih hrvatskih proizvođača, obrtnika i poduzetnika. Od unikatnog ručnog rada, malih pogona specifičnih proizvoda, do poznatih brendiranih artikala. Iz cijele Hrvatske - sve na jednom mjestu!

Pregledajte po kategorijama i naručite kvalitetno:

MODA – Odjeća, nakit i modni dodaci
POSTERI – Motivi iz cijele Hrvatske
SUVENIRI – Šalice i lončići, unikatni nakit i tradicija
NOVINE I KNJIGE – Časopisi, edukativne knjige i literatura
KOZMETIKA – Parfemi, prirodne kreme, balzami, eterična ulja
HRANA I PIĆE – Domaći sirevi i vina, etične čokolade, kolačići

Naruči i stiže na kućnu adresu za nekoliko dana!

 

Komentari

Komentara


Foto: Ured predsjednika RH

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close