Treba li se kupati u mlijeku poput Kleopatre?

Jozefina Šarić

Mlijeko sadrži zdrave masnoće i proteine te je bogato vitaminima i mineralima što pomaže pri uklanjanju mrtvih stanica kože, sprječava nastajanje bora te poboljšava ten, piše Večernji


Pjevačica Mariah Carey nedavno je priznala kako se kupa u mlijeku te da je to jedan od njezinih redovitih ‘tretmana ljepote’.

Iako kupanje u hladnom mlijeku ne zvuči kao nešto pretjerano opuštajuće, to je savjet koji bi trebali poslušati. Mlijeko sadrži zdrave masnoće i proteine te je bogato vitaminima i mineralima što pomaže pri uklanjanju mrtvih stanica kože, sprječava nastajanje bora te poboljšava ten.

Dermatolog dr. Douglas Altcheck objasnio je kako mlijeko utječe na kožu te koliko se dugo kupati u njemu, ali i koje je najbolje koristiti, piše Daily Mail.

On kaže kako na kožu najbolje utječu vitamin E i cink koji se nalaze u mlijeku, ali i vitamin D koji sprječava nastajanje akni, povećava elastičnost kože i smanjuje pojavu tamnih mrlja.

Vitamin E pak neutralizira učinak slobodnih radikala, odnosno molekula koje uzrokuju suhoću kože i bore. Oni također oštećuju kolagen, odnosno vezivno tkivo koje kožu održava mladom.

Ključni sastojak u mlijeku koji pozitivno utječe na kožu je i mliječna kiselina.

Pročitajte više na Večernji


Izvor: Večernji | Foto: Pixabay

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u