Legendarni golman Josip Pavić oprašta se od Barakuda

Tena Brnad

Josip Pavić (34) neće više čuvati gol naše vaterpolske reprezentacije. Legenda svjetskog vaterpola i jedan od najboljih golmana u povijesti ovog sporta poslije dogovora s izbornikom Ivicom Tuckom napušta redove ‘barakuda’.


Izbornik Hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak obznanio je u četvrtak imena 14-ice igrača od kojih će sastaviti momčad koja će 15. studenoga u Rijeci odigrati prvu utakmicu Svjetske lige protiv Grčke, a na njemu nema beka Damira Burića kao niti kapetana Josipa Pavića.

Ja računam na sve igrače koji imaju hrvatsku putovnicu. Biološki sat neumitno teče i Josip Pavić je svjestan da bi u Tokiju imao 40 godina, ali se stavio na raspolaganje reprezentaciji i na njega uvijek možemo računati ako zatreba. Na sreću na toj poziciji imamo dva odlična rješenja u Biaču i Marceliću, a veseli me što ćemo uskoro i na poziciji centra moći računati i na dosadašnjeg centra brazilske reprezentacije Josipa Vrlića”,  rekao je Tucak i time praktički potvrdio oproštaj legendarnog kapetana.

Pavić je 15 godina neprestano branio za ‘barakude’, počevši od 2001. godine pa sve do posljednjeg velikog turnira minulog ljeta, Olimpijskih igara u Brazilu.

Tu je osvojio i svoju posljednju medalju, srebrnog sjaja. S Hrvatskom je osvojio doslovno sve, od Igara 2012., Svjetskog prvenstva 2007. u Melbournu te Europskog prvenstva 2010. u Zagrebu.

 


Izvor: 24sata.hr | Foto: wikimedia commons

<script>

<script>

Komentari


X
facebook
Kliknite "Like" ako želite pratiti LikaClub.eu na Facebook-u