Scena

Krenulo snimanje šeste sezona Igre prijestolja

 jer autor serijala na kojem se radnja ove serije bazira,George RR Martin, još nije napisao nastavak na kojem bi se trebala temeljiti šesta sezona. No, to ne znači da ne postoje indicije koje ukazuju na moguće rasplete sezone u nastajanju.


1. Jon Snow

Najveći šok protekle sezone doživjeli smo kad je ubijen jedan od omiljenih likova serije, Jon Snow. Internet su odmah preplavile razne teorije o tome što će se s tim likom događati dalje, a veći dio njih fokusirao se na to da njegova priča još uvijek nije gotova. Makar, Igra prijestolja je poznata po tome da bespoštedno ubija svoje glavne junake.

U međuvremenu smo saznali da je snimljena scena Snowovog sprovoda na Islandu, lokaciji koja se koristi za snimanje scena na Zidu. Treba imati na umu i da je Melissandre, ona crvenokosa vještica koja je dala pogubiti Stannisovu kćer, napustila palog kralja i da posjeduje moći koje bi Jonu mogle omogućiti povratak među žive. Osim toga, Kit Harington, glumac koji tumači lik Jona Snowa, snimljen je na setu u Belfastu u sceni koja opasno podsjeća na borbu. Eto, možda njegova priča nije ipak još završila.

2. Je li Stannis doista mrtav?

Jedno od glavnih pravila Igre prijestolja je to da nitko nije mrtav dok se u kadru ne pojavi njegovo tijelo. Upravo je to vjerojatno brojne fanove navelo na mišljenje da se ovaj izrazito nepopularni kralj nekako uspio izvući. No, redatelj prošlosezonskog finala, David Nutter, na prošlom je Comic Conu poručio da je Brienne doista pogubila Stannisa i da za njega nema povratka.

Osim toga, dosad nitko nije vidio Stephena Dillanea na nijednom od setova na kojima se snima ova serija.

game-thrones_0

3. Mrtvi koji će se ipak vratiti

Možda Stannis doista jest mrtav, ali zato su neki drugi likovi imali više sreće od njega. Čini se da će se nakratko vratiti Sean Bean, čovjek kojega vjerojatno mnogi pamte po ulozi Neda Starka. Bean je, doduše, opovrgnuo mogućnost povratka lika koji tumači u prvi plan serije, ali to ne znači da se njegov lik neće vratiti kad odjek prošlosti tim više što se Bean pojavio na setu u Belfastu u punoj ratnoj opremi.

Osim njega u šestoj ćemo sezoni gledati i Hounda, onog diva kojeg je Arya na kraju četvrte sezone ostavila da umre sam u planini. A vratit će se i Tyrionova ljubav života Shay, prostitutka koju je ubio jer ga je izdala.

4. Kula užitka

Čitatelji serijala diljem svijeta znaju o čemu se ovdje radi. Ipak je to jedan od centralnih događaja cijele priče koji bi mogli rasvijetliti čiji je Jon Snow zapravo sin. Nedova sestra Lyanna bila je zatočena u toj kuli kao ljubavnica poludjelog kralja. Tamo su je pronašli u trenutku u kojem je na svijet donosila dijete nakon čega je umrla. Mnogi su uvjereni da je upravo to dijete Jon Snow.

Snimanje scena u Kuli užitka započelo je u rujnu u španjolskom dvorcu Castillo de Zafra in Campillo de Duenas. A da bi se moglo raditi o povratku u prošlost samo dodatno potkrijepljuju pozivi na audiciju za likove koji zvuče kao da bi mogli biti mladi Ned i njegov brat Bandon, zatim budući kralj Robert i još pregršt drugih ljudi koji su se pojavili u Martinovoj knjizi.

5. Što se događa s kraljicama?

Pa, Daenerys se očito ponovo vratila plemenu Dothrakija (onim konjanicima koji dosta podsjećaju na Hune). Dok će ona lutati prerijama na bijelom konju Tyrion i Jorah će se svojski truditi održati kakav takav red u Meereenu. Barem dok je ne pronađe Daario Naharis.

Cersei je snimljena u društvu Ser Gregora (onog mrtvaca koji ju je nosio nakon što je odradila epski hod srama) vjerojatno kujući osvetu protiv čovjeka koji joj je priuštio tu sramotu. Jedino što je u cijeloj ovoj priči malo čudno je da dosad nije isplivala nikakva informacija o tome što će se događati s Margaery pa je za pretpostaviti da se ona još uvijek nalazi tamo gdje je i bila – u tamnici.

set-joffrey-make-u_2184411k

6. Ekipa na Sjeveru

Čini se da ćemo u ovoj sezoni konačno doznati više o onom trookom gavranu kojeg je na Sjeveru iza Zida tražio Bran Stark. On će sve ono što ga je natjeralo u potragu saznati direktno od izvora sve mudrosti, onog čovječuljka zapletenog u korjenje. Možda će upravo Bran biti izvor onih flashbackova o kojima smo pričali maločas.

Najavljena je i velika bitka između divljaka sa Sjevera i onog opakog Boltona koja bi trebala jednom za svagda razriješiti stvari na sjeveru. Potvrđeno je i da se u seriju vraća Yara Greyjoy, Theonova sestra. Pitanje je hoće li pronaći svog brata i Samsu žive jer onaj skok s bedema ipak nije bio baš za šalu.

7. Što nas još čeka novoga

Nova će sezona obilovati glumcima koje dosad nismo gledali. Iz studija je potvrđeno da će se ekipi priključiti danska zvijezda Pilou Asbaek (kojeg možda znate iz Borgena). On će igrati Yarinog i Theonovog ujaka, Eurona Greyjoya.

U šestoj ćemo sezoni gledati i Iana McShanea koji će vjerojatno igrati novog vrhovnog svećenika. Zatim će se pojaviti i James Faulner poznat po ulozi Sinderbyja u seriji Downton Abbey, ali i cijeli niz nama manje poznatih glumaca poput Samanthe Spiro, Freddieja Stromea ili Kevina Eldona.


Tekst: telegram.hr
Foto: i.telegraph.co.uk / s1.ibtimes.com

 


 

Komentari

Komentara

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close