SportGrad Zagreb

Krenulo je odbrojavanje do početka ESI Zagreb – Rijeka 2016.

Na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu te ispred Gradske knjižnice Rijeka u nedjelju su postavljeni i predstavljeni prigodni satovi kojima je započelo službeno odbrojavanje do početka Europskih sveučilišnih igara, koje će se od 12. do 26. srpnja, održati u Zagrebu i Rijeci.


Na tom najvećem multi-sportskom događaju u povijesti Republike Hrvatske sudjelovat će više od pet tisuća studenata – sportaša sa 250 sveučilišta iz 45 europskih zemalja.

U Zagrebu su svečanosti pokretanja satova nazočili ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar, gradonačelnik Milan Bandić, rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras te predsjednik Europskih sveučilišnih igara Zrinko Čustonja, dok je istodobno u Rijeci gradonačelnik Vojko Obersnel pokrenuo sat uz pomoć prorektorice Sveučilišta u Rijeci Snježane Prljić Samardžija i potpredsjednika Europskih sveučilišnih igara Harisa Pavletića.

Predstavljanje novih atrakcija dvaju gradova i veliko odbrojavanje do početka najvećeg sportsko-akademskog događaj u Republici Hrvatskoj bila je i prigoda da se nazočnim sportašima, građanima i volonterima u Rijeci i Zagrebu predstavi i službena maskote Sveučilišnih igara – hrčak Hrki.

Pročitajte više na dalje.com


Foto: ESI 2016

 

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara

Oznake

Povezane objave

Pročitajte još
Close
Back to top button
Close