VijestiGrad ZagrebZdravlje

Kozmopolitski duh Zagreba na humanitarnom Božićnom sajmu Međunarodnog kluba žena

Međunarodni klub žena Zagreb organizira 25. po redu Božićni sajam, koji će se održati u nedjelju 2. prosinca, od 11.00 do 16.00 sati, na Zagrebačkom velesajmu, u Paviljonu 7. Svečanost otvaranja počet će u 11.00 sati. Sva prikupljena sredstva bit će donirana Institutu za palijativnu Medicinu.


Institut za palijativnu medicinu iz Zagreba, jedina specijalizirana ustanova sa stručnim timom liječnika i medicinskog osoblja takve vrste u Hrvatskoj, za nastavka kvalitetnog i profesionalnog rada nužno treba temeljitu renovaciju minimalno četiri sobe prilagođene pacijentima, nabavku specijanih kreveta sa stojećim dizalicama, aparate za neuromuskularnu električnu simulaciju, aparate za spirometriju, aparate za mehaničko disanje, invalidska kolica te medicinske jastuke. Time bi se uvelike poboljšala palijativna pomoć i skrb potrebitih pacijenata.

Božićni sajam nije samo humanitrani, zaštitni znak Međunarodnog kluba žena Zagreb, već  je postao i popularni pred-Božićni događaj u Zagrebu, iznimno posjećen od strane lokalnog stanovništva i međunarodne zajednice. Prema dosadašnjem iskustvu, u samo nekoliko sati više od 7 tisuća posjetitelja uživali su u ponudi i atmosferi Sajma.

Posjetitelji mogu “putovati” oko štandova više od 45 zemalja, kao što su: Kina, Indija, Koreja, Japan, Turska, Grčka, Izrael, Španjolska, Čile, SAD, Velika Britanija i još mnoge druge. Štandovi zemalja ponudit će svježe i zapakirane delicije, vina, rukotvorine i igračke. Osim u „okusima svijeta“, posjetitelji će moći uživati ​​u zvucima i pjesmama međunarodne glazbe, te spektakularnim nastupima raznih plesnih skupina u originalnim kostimima, poput Japana, Čilea, Južne Koreje i mnogih drugih.

Svi su dobrodošli, a ulaz je slobodan.

Međunarodni klub žena (IWCZ) je nevladina, neprofitna udruga za žene svih nacionalnosti koje borave u Hrvatskoj. Klub ima više od 250 članica iz 50 različitih zemalja. Jedan od ključnih ciljeva Kluba jest prikupljanje sredstava za grupe i ustanove u Hrvatskoj koje djeluju za dobrobit žena i djece.

Novčana donacija može se uplatiti na sljedeći račun:

PBZ Banka

Za MEĐUNARODNI KLUB ŽENA ZAGREB,

naznaka: Za Božićni sajam; I

BAN HR61 2340 0091 5109 6366 9.

SWIFT CODE: PBZGHR2XČuo si za metaverzum i virtualnu stvarnost, ali ne znaš o čemu se radi? Sve o tim temama možeš pročitati na ovom linku.

Voliš Plitvice ali ne možeš doći u razgledavanje? Informiraj se o turističkim temama klikom ovdje.

 

Komentari

Komentara


Foto: PR

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close