LikaPolitika

Kovač o migrantima na Plitvicama: “Svi već znaju da je situacija poprilično alarmantnta i rješenje nije na vidiku”

Lička migrantska kriza se nastavlja. Mnoštvo migranata prelazi Plješivicu i o tome smo dobili i prvi komentar iz ličke politike. Na naš upit o migrantima odgovorio je načelnik Općine Plitvička jezera Ante Kovač. Pitali smo ga o situaciji na terenu te suradnji s policijom.

Stanovništvo jest zabrinuto. Teško je već i govoriti o rutama jer se emigranti viđaju u mnogim selima i na različitim prometnicama. Policija ulaže nevjerojatne napore. Ja priznajem da nerado i komentiram jer smatram da je dobro da policija vodi proces i ponekad i obična izjava može napraviti štetu. – ističe oprezno za LIKACLUB.

S obzirom da je riječ o primarno turističkoj općini, upitali smo ga i može li lička migrantska kriza utjecati na turizam, te kako rješiti problem.

U turističkoj općini kao što je naša često se ono loše gura pod tepih jer svi žive od sezone. No svi već dobro znaju da je situacija poprilično alarmantna i da rješenje nije na vidiku. Rješenje je davno propušteno jer nije emigrantima osiguran život dostojan čovjeka u njihovim zemljama. Po toj logici smatram da pogranične općine moraju pod hitno ponuditi pomoć Bihaću jer dolazi zima. Uglavnom smatram da se hitno mora održati jedan takav sastanak.  – izjavio je Kovač.

 

Foto: HRT screenshot (NU2)

likaclub icon Čitaj najbolje ličke vijesti. Skini aplikaciju Lika app.
Oznake
Back to top button
Close