VijestiTech

Koristite FaceApp? Aplikaciji ste dali dozvolu da koristi vaše fotografije i ime za bilo koju svrhu

Posljednjih dana sigurno ste na Facebooku, Instagramu i Twitteru vidjeli mnogo svojih prijatelja, poznanika, ali i slavnih osoba na način kako ih niste nikada vidjeli – bitno starijima.


Aplikacija Face App pokrenula je novi viralni trend na internetu te vas poziva da putem “umjetne inteligencije transformirate svoje lice pomoću samo jednog klika”. 

Iako se zabava čini potpuno bezazlenom, odvjetnica Elizabeth Potts Weinstein, na Twitteru je upozorila na sporne uvjete korištenja koji Face Appu daju “stalnu, neopozivu, besplatnu i na razini svijeta” dozvolu za “korištenje, reprodukciju, modificiranje, adaptiranje objavu, prevođenje i stvaranje drugih dijela” od vašeg sadržaja.

Ako koristite Face App dali ste im dozvolu da koriste vaše fotografije i ime za bilo koju svrhu, uključujući i komercijalne svrhe (na primjer, na plakatu ili u internetskom oglasu“, napisala je odvjetnica na Twitteru.

Otkrila je i da iza aplikacije Face App stoji tvrtka iz Rusije. “Piše da vaše podatke mogu preseliti na svaku lokaciju gdje imaju svoju podružnicu. Što znači u Rusiju“, napisala je Elizabeth Potts Weinstein.

Želiš se uključiti u našu zajednicu i svakodnevno primati poruke s terena te se družiti s Ličankama i Ličanima? Ili si naš/a iz Ličko-senjske, pa odmah postaješ dio dobrog društva? :) Uključi se u Viber zajednicu klikom na linku Lika Club | Najčitanije 🔥

 

Komentari

Komentara


Foto: screenshot

Oznake

Povezane objave

Back to top button
Close