Turizam

Korana će oživjeti 17. lipnja kod Starog grada Drežnika

Legendama Plitvičkih dolina u Općini Rakovica, događanje koje će okupiti sve legende i povijesne ličnosti tog kraja, među kojima Eugena Kvaternika, Serežane, Japode, ugostiti će i lik rijeke Korane. Korana se ulijeva u Kupu kod Karlovca, ali izvire kod Plitvičkih jezera.

Na događanju koje će se održati 17. lipnja rijeka Korana oživjeti će u liku žene koja će ispričati svoju priču o svojoj ulozi u povijesti Plitvičkih dolina. Duga više od 120 kilometara, često je bila granica među vladarima, a samim time je i kula Stari grad Drežnik iznad rijeke bila povijesne važnosti.

image004

Pročitajte dio teksta kojim će se predstaviti rijeka Korana, i dođite u Općinu Rakovica sredinom lipnja.

Ja sam rijeka Korana. Kroz moje krško korite teče čista voda čarobne zelene boje. Moja voda dolazi iz prekrasnih jezera Plitvičkih jezera. Početak toka nalazi se podne planine Male Kapele. Moj put je vrlo zanimljiv i dugačak je 134 kilometra. Na nekim dijelovima ponirem u podzemlje, a onda se opet vratim na površinu. Zatim tečem kroz slikovite vapnenačke kanjone. Oni su visoki stotinjak i više metara. Tu osobito uživaju kajakaši i ljubitelji vodenih sportova. Riječno korito nije jako duboko, pa brodovi ne mogu ploviti, ali zato je voda vrlo čista i očuvana. Posebno me vesele brojne riblje vrste i vile koje plešu kola na mojim obalama. Možete ih pronaći u spiljama u blizini mog gornjeg toka. Iako protječem kroz općinu Rakovica, rakova više nema.

Rakovica - HTZ v.2

Detaljnije informacije o događanju pratite na web stranici Turističke zajednice općine Rakovica, te društvenim mrežama Plitvičke doline – Rakovica .

 


 

Komentari

Komentara


Izvor: Sponzorirano

Povezane objave

Oznake
Back to top button
Close